AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
5-3-2
#14 Jokelainen #9 Coffey #6 Selander

30

(3-0)

Yleisöä 2717

FC Haka
4-3-3
vko.26 // 30.6.2023

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

Kohti Veikkausliigan sarjataulukon kärkisijoja hamuava AC Oulu saa lauantaina vieraakseen FC Hakan.

Lauantain taisteluparista molemmat ovat taistelleet pisteistä 13 kamppailussa. Vierasjoukkue FC Haka on kerännyt 11 pistettä, kun taas AC Oulu kymmenen enemmän eli 21 pistettä. Valkeakoskilaiset löytyvät sarjasta sijalta yhdeksän ja oululaiset sijalta neljä.

Edellisellä kierroksella AC Oulu haki upean vierasvoiton SJK:sta loppulukemin 1-4. Haka puolestaan nousi kotikentällä vajaamiehistä HJK:ta vastaan maalin tappioasemasta tasapeliin.

AC Oulu ja Haka ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kertaalleen Veikkausliigassa ja kertaalleen Suomen Cupissa – keväällä pisteet jaettiin Tehtaan kentällä loppulukemin 2-2 ja toukokuun viimeisenä päivänä AC Oulu tiputti Hakan cupista Raatissa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen varsinaisen peliajan loppuessa 1-1-lukemiin. Viime aikoina on siis ollut todella tasaista, mutta historian valossa Haka on ollut niskan päällä. Se on voittanut keskinäisistä otteluista 15, AC Oulun yhdeksää vastaan. 13 kertaa on päädytty tasapeliin.

- Hakaa vastaan on pelattu tämän kauden aikana kolme peliä, kun otetaan mukaan talven liigacup. Kaikki pelit ovat päättyneet varsinaisella peliajalla tasan, joten se kertoo paljon tasaisuudesta joukkueiden välillä, AC Oulun valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen muistuttaa.

- Heillä ei ole ihan lähtenyt peli lentoon tällä kaudella, mutta minun mielestä suurin syy on ollut maalintekijän puute. Haka on fyysinen ja suoraviivainen joukkue, jossa on kuitenkin paljon taitoa. Meidän tulee pystyä samaan uhrautuvaan koko joukkueen peliin kuin Seinäjoella – tämän toteutuessa meillä on hyvät mahdollisuudet täyteen pistepottiin. Joukkueen terveystilanne on hyvä, sillä vain Valencia on varmasti sivussa ottelusta.

Tasaisuuden nostaa esille myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio.

– Meillä on ollut tasaisia pelejä Oulua vastaan ja varmasti tulee nytkin.

– Oulu tykkää vaihdella järjestelmiä vähän vastustajasta riippuen ja myös kierrättää pelaajia paljon. Saa nähdä mitä huomenna saadaan vastaan, Tainio pohtii.

Valkopaidat lähtevät otteluun hieman kaksijakoisista lähtökohdista, sillä alla on hieno esitys tiistailta ja ensimmäinen piste Helsingin Jalkapalloklubilta sitten vuoden 2012, mutta samaan aikaan joukkue menetti tiistain avauskokoonpanosta kapteeni Niklas Fribergin, sekä Tuure Siiran. Friberg kärsii lievästä vammasta jalassaan, kun taas Siira on poissa sairastumisesta johtuen.

– Välipäivät ovat menneet palautuessa ja valmistavassa treenissä. Muutama ukko tippui pois, joten vähän vajaalla ollaan liikkeellä, mutta näitä sattuu, päävalmentaja Tainio harmitteli.

Fribergin ja Siiran lisäksi poissa ovat edellisestäkin ottelusta sivussa ollut Juan Lescano, sekä pitkäaikaistoipilaat Vigori Gbe ja Mehdi Boukassi.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Niinimäki Pietu


AC Oulu - FC Haka Raatin stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Hakan verkkosivut