4-3-3
vko.26 // 1.7.2023

KuPS vei maalijuhlat Lahdessa (FC Lahti-KuPS 3-4)

Joona Veteli teki KuPSlle kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja Kuopion Palloseura pelasivat sateisella Hiihtiksellä viihdyttävän Veikkausliiga-ottelun. Pisteet matkasivat Kuopioon lukemin 4-3. Matheus Alves osui kahdesti ja Altin Zeqiri kertaalleen. Myös kuopiolaisten Joona Veteli iski kaksi maalia. Lopuista osumista vastasivat Urho Nissilä ja Saku Savolainen.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun vierasjoukkue Kuopion Palloseuran Urho Nissilä ampui vaarallisen vapaapotkun. FC Lahden maalilla torjunut Marin Ljubić venyi laukauksen kulmapotkuksi. Gabriel Bispo nousi Nissilän antamaan kulmaan korkeimmalle, mutta pallo kolahti yläputkeen ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

Muutama minuutti myöhemmin sama kaksikko löysi toisensa. Tällä kertaa Bispo pudotti pallon rangaistusalueen rajalle Nissilälle. Kuopiolaistaituri ampui pallon suoraan ilmasta tarkasti Lahden verkkoon. Lahti kuitenkin kuittasi osuman hetkeä myöhemmin. Altin Zeqiri vei prässinsä loppuun ja onnistui katkaisemaan Collins Sichenjen palautuksen. Zeqiri kiersi kuopiolaisvahti Johannes Kreidlin ja laittoi pallon tyhjään maaliin.

Ottelu jatkui myös ensimmäisen vartin jälkeen. Joona Vetelin tarkkaakin tarkempi laukaus upposi aivan tolppaa nuollen maaliin ja KuPS johti jälleen. Maalin jälkeen Lahti teki pieniä taktisia muutoksia ja vaihtoi viiden linjan neljän linjaan. Ottelu tasoittui ja tauolle mentiin vierasjoukkueen 2-1-johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle hyvin. Matheus Alves jatkoi Mikko Kuninkaan vapaapotkun kohti maalia, mutta Kreidl venyi. Lahti onnistui muutamaa minuuttia myöhemmin. Zeqiri leikkasi keskelle ja löysi laidalta Daniel Koskipalon. Laitapuolustaja keskitti ja Alves puski pallon verkkoon ohi Kreidlin.

KuPS kuittasi Lahden osuman tunnin kohdalla. Clinton Antwi pelasi hyvin pystyyn Vetelille, joka pääsi puolittain läpi. Hän sai punnerrettua laukauksen, joka oli tarkka sijoitus alakulmaan. KuPS siirtyi jälleen johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin vierailija siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 4-2-johtoon Saku Savolaisen päästyä tälläämään lähietäisyydeltä.

Lahti kuitenkin nousi taisteluun pisteistä vielä viimeiseksi vartiksi. Zeqiri pelasi pallon pystyyn Alvesille, joka harhautti kaksi puolustajaa ja tökkäsi sen jälkeen pallon ohi hölmistyneen Kreidlin. Lahti kykeni luomaan lopussa painetta kuopiolaisten päätyyn. Sarjakärki kesti pelaten uhrautuvasti ja pisteet lähtivät vierasjoukkueen matkaan.