AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2023

”Metsästämme yhä ehjää ottelua” – Mannila löysi FC Lahden esityksestä hyvää ja huonoa

”Metsästämme yhä ehjää ottelua” – Mannila löysi FC Lahden esityksestä hyvää ja huonoa

Mikko Mannila kaipaa omiltaan vielä parempaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kävi tiukan taistelun pisteistä KuPS:aa vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan niukasti 3-4. Tappio kirpaisi Lahden päävalmentaja Mikko Mannilaa, mutta hän löysi pelistä myös hyviä elementtejä.

Mannila antoi tunnustusta molemmille joukkueille ottelun jälkeen. Hän kuitenkin kaipasi joukkueeltaan erityisesti parempaa puolustuspelaamista.

– Liukas kenttä näkyi molempien joukkueiden pelaamisessa ja molemmat saivatkin muutaman maalipaikan sen johdosta. Emme voi päästää neljää maalia, joten puolustuspelimme täytyy olla terävämpää. Emme tulleet kotikentälle makaamaan alhaalla, mutta KuPS oli hyvä ja pakotti meidät todella alas. Teimme pienen muutoksen ryhmitykseemme ja se toi hyviä asioita. Kotkassa pelasimme äärimmäisen heikon ottelun ja nyt pystyimme laittamaan kuopiolaisille kampoihin, jos tästä haluaa positiivista kaivaa. Kotitappio tietenkin kirpaisee ja metsästämme yhä ehjää ottelua. Meidän pitää parantaa kriittisten tilanteiden pelaamistamme molemmissa päissä.

Lahtelaisten kannalta oli positiivista myös hyökkääjä Matheus Alvesin kaksi osumaa, jotka lämmittivät myös päävalmentajan mieltä.

- Siihen voi myös olla tyytyväinen, kun hyökkääjä tekee kaksi maalia, sillä emme ole tässä hirveästi tehneet maaleja, Mannila summasi.

Lisää uutisia