AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#9 Radulovic Samoukovic

10

(0-0)

Yleisöä 5012

KTP
3-5-2
vko.23 // 11.6.2023

HJK kaivoi voiton KTP:sta (HJK-KTP 1-0)

HJK kaivoi voiton KTP:sta (HJK-KTP 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

HJK otti toisen voittonsa putkeen, kun KTP kaatui jalkapallopäivänä maalein 1–0.

Klubi olisi voinut tehokkaammalla viimeistelyllä iskeä muutaman lisämaalinkin, ja vastaavasti KTP pääsi yrittämään maalintekoa lähinnä boksin ulkopuolelta. Voitto oli HJK:lle jälleen tärkeä, sillä myös SJK ja KuPS voittivat omat ottelunsa.

KTP lähti otteluun huomattavasti puolustavammalla kokoonpanolla kuin edellisessä keskinäisessä kamppailussa, ja se näkyi. HJK hallitsi palloa tilastojen valossa vain niukasti, mutta peliväline pyöri valtaosan avauspuolikkaasta kotkalaisten kenttäpuoliskolla.

Klubi liikutteli palloa kenties nopeammin kuin parissa aiemmassa ottelussa, mutta siitä huolimatta laadukkaat maalipaikat olivat vähissä. Hyvällä pelisilmällä varustetut Aleksi Paananen ja Lucas Lingman onnistuivat puhkomaan KTP:n linjoja, mutta lopputuote uupui.

Kotijoukkueella oli läpi puoliajan tasaiseen tahtiin hyviä aihioita, mutta syötöt ja irtopallot eivät aivan napsuneet kohdilleen. Paras maalipaikka syntyi Topi Keskisen syötöstä Anthony Olusanyalle, jonka laukauksen KTP-puolustus blokkasi.

KTP:n hyökkäyspelaaminen oli vaisua, vaikka avausjakson laukaukset kirjattiinkin tasan 5–5. Tästä on kiittäminen ahkerasti kaukolaukauksia viljellyttä Johannes Laaksosta, joka oli ensimmäisellä puolikkaalla ainoa kotkalaispeluri, joka työllisti HJK-vahti Dejan Ilieviä.

Toisella puolikkaalla penkiltä aloittanut Willis Furtado toi uudenlaista vaaraa kotkalaisten hyökkäyksiin. HJK-puolustus piti kuitenkin taitavan kapverdeläisen hyvin aisoissa, ja KTP:n parhaat paikat syntyivät edelleen Laaksosen kaukolaukauksista.

HJK:n parhaat hetket sijoittuivat noin 60 ja 80 minuutin väliin. Tunnin kohdalla Rasmus Leislahti kauhoi Jukka Raitalan laukauksen maaliviivalta väljemmille vesille, ja jatkotilanteesta Pyry Soiri tykitti pallon avopaikasta Klubipäätyyn.

Pelin ainoa maali syntyi hetkeä myöhemmin, kun Keskisen aktiivinen haastaminen tuotti Klubille rankkarin. Lingman otti KTP-puolustuksen provokaatiot vastaan ja asetteli pallon valmiiksi Bojan Radulovicille, joka viimeisteli rangaistuspisteeltä jo kauden yhdeksännen maalinsa. Määrä on jo suurempi kuin viime kaudella, jolloin espanjalainen osui kahdeksan kertaa.

Kunnollista loppukiriä ei vierasjoukkue saanut aikaiseksi. Klubi oli selvästi lähempänä lisämaaleja kuin KTP tasoitusta, mutta Radulovic, vaihdosta kentälle tullut Kevin Kouassivi-Benissan sekä kolmesti hyvältä sektorilta laukomaan päässyt Keskinen eivät onnistuneet ohittamaan Leislahtea.