AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#9 Radulovic Samoukovic

10

(0-0)

Yleisöä 5012

KTP
3-5-2
vko.23 // 10.6.2023

Ennakko: HJK-KTP

Ennakko: HJK-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

Sunnuntaina vietetään historian ensimmäistä Jalkapallopäivää, jota juhlistetaan täydellä Veikkausliigakierroksella. HJK:n liigakauden 13. kamppailu tuo vieraaksi Bolt Arenalle KTP:n.

KTP onnistui lähes päivälleen kuukausi sitten (9.5.) vesittämään Klubin vierasvoiton lisäajan tasoitusmaalillaan. Sunnuntaina HJK:lla on revanssin paikka.

– Kotka on kerännyt ihan hyvin pisteitä, ja heillä on selkeät vahvuudet: riittävän juoksuvoimainen sekä fyysinen joukkue. Lisäksi he ovat ehkä muutaman edellisen kierroksen aikana suoraviivaistaneet peliään, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

KTP on pelannut – ainakin sarjanousijaksi – hyvän alkukauden: Jussi Leppälahden valmentaman joukkueen löytää sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. KTP ei välttämättä ole paperilla kaikista nimekkäin ryhmä, mutta joukkueessa on useita laadukkaita ulkomaalaispelureita, kuten hyökkäyspään Mika sekä Willis Furtado, jotka iskivät maalin mieheen viimeksi Klubia vastaan.

KTP lähteekin taas sunnuntaina pääkaupunkiin taistelemaan.

- Mestarit vastassa. Kova peli, mutta laitetaan kaikki likoon ja katsotaan tulos ottelun jälkeen, KTP-luotsi Jussi Leppälahti linjaa.

HJK-KTP -pelin jälkeen Veikkausliigassa on hieman reilun kahden viikon tauko, sillä ottelut jatkuvat vasta juhannuksen jälkeisenä tiistaina 27.6. Suomen cupissa KTP on tositoimissa jo keskiviikkona 21.6., kun Ykkösen kärkikastiin kuuluva EIF saapuu Kotkaan.

KTP:n päävalmentaja Leppälahti myöntää, että tauko tekee varmasti terää.

- Tarvitsemme lepoa, mutta sunnuntaille meille on merkitty ohjelmaan peli, joten mennään sinne paikalle ja pelataan futista, KTP-käskijä sanoo.

Sarjataulukko ei näytä Klubin kannalta täysin toivotulta, kun joukkue on tällä hetkellä kolmantena. Erot kärkikolmikossa ovat tosin minimaaliset: KuPS, SJK ja HJK ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. SJK voi kasvattaa marginaalia voittamalla rästiottelunsa, ja lisäksi mustana hevosena voidaan pitää hyvävireistä FC Interiä, joka voi niin ikään rästipelinsä voittamalla nousta mukaan kärkikahinoihin.

Sunnuntain ottelusta HJK:lta ovat varmuudella sivussa Oliver Pettersson, Valtteri Moren sekä Atom, jonka poissaolon pituus mitataan ennemmin päivissä kuin viikoissa. Kysymysmerkki on Roope Riski, joka sai tällin keskiviikon Lahti-kamppailussa. Sen sijaan Jukka Raitala on jälleen terveiden kirjoissa ja valmennuksen käytettävissä.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Roth Matti

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko sunnuntain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

HJK - KTP Bolt Arenalla sunnuntaina 11.6. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut