Yleisöä 1571

3-5-2
vko.23 // 11.6.2023

SJK jatkaa vahvassa vireessä (IFK Mariehamn-SJK 0-2)

SJK otti jälleen voiton kaatamalla IFK Mariehamnin vieraissa 0-2 ja kasvatti tappiottomien otteluiden putkensa jo 11 ottelun mittaiseksi.

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin täysin SJK:n komennossa, ja IFK Mariehamn puolusti todella syvällä. Paras tilanne SJK:lle tuli vapaapotkun jälkeen, kun pallo pelattiin ovelan kuvion jälkeen boksiin Diego Rojasille, jonka veto meni kuitenkin yli maalin. Ennen tuota nähtiin myös tilanne, missä pallo näytti ottavan IFK Mariehamn-puolustaja Timi Lahden käteen boksissa pallon tavoittelutilanteessa, mutta erotuomari levitti kätensä, eikä virhettä tilanteessa ollut.

26. minuutilla SJK sai ensin pallon linjan taakse Jaime Morenolle, joka ohjasi pallon takatolppaan ja sen sisäpuolelle niin, että se oli pompata sisään. IFK Mariehamnin puolustaja ehti kuitenkin siivoamaan sen maaliviivalta laitaan. Siellä Pyry Hannola antoi sen ensin Diego Rojasille, ja Rojas jatkoi sen takatolpalle liukuvalle Morenolle ja pallo oli maalissa.

Pari minuuttia tuon jälkeen kotijoukkue sai lisää kylmää vettä niskaan, kun IFK Mariehamnin Aly Ndom tuli ensin rumasti takaapäin Rojasia jaloille keskialueella, ja sai suoran punaisen. Rojasia jouduttiin hetken huoltamaan, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua.

Punaisen kortin jälkeen peli oli entistä selvemmin SJK:n hallussa, mutta samalla kotijoukkue myös tiivisti puolustuksensa vielä staattisemmaksi ja linjan alemmaksi, joten pyöritys ei tuottanut ensimmäisen puoliajan lopulla enää lisämaaleja.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalitilanne tuli, kun Jaime Moreno pelattiin jälleen vapaaksi linjan taakse, mutta hän ajautui sen verran pieneen kulmaan, että joutui vedon sijasta hakea sivuttaissyöttöä takatolpalle. Kingsley Ofori saikin pallon, ja pelasi sen takaisin Morenolle. Lopulta IFK Mariehamn sai syntyneestä ruuhkatilanteesta vaparin ja kesti ilman takaiskua.

IFK Mariehamn sai reilun tunnin kohdalla puolittaisen tilanteen, jonka Matej Hradecky ja muu puolustus kuitenkin hoiti. Hradecky loukkasi samalla pikkuisen itseään ja hänet vaihdettiin hetkeä myöhemmin pois varotoimenpiteenä.

Samson Ebuka pääsi vetämään vastahyökkäyksen päätteeksi, Tuomas Kaukuan syötöstä, mutta veto meni ohi maalin. Heti tuon jälkeen SJK sai kulman ja siitä pallon tolppaan, mutta ei sen lähemmäksi. 79. minuutilla Samuel Anini jr. oli laittaa pallon kaukaa takakulmaan, mutta Ovie Ejeheri esitti erinomaisen torjunnan, ja sai sormenpäillä tyrkättyä pallon kulmaksi. SJK puolestaan sai pallon maaliin toisessa päässä, mutta maalin puskenut Valentin Gasc oli ehtinyt paitsioon ja maalia ei hyväksytty.

Lopulta SJK sai helpottavan toisen osuman, kun ensin Jake Dunwoody yritti maalinedusruuhkasta, mutta Elmo Henriksson torjui. Irtopalloon ehti Samson Ebuka, joka laittoi pallon maaliin jo toisessa perättäisessä ottelussa.