4-3-3
vko.23 // 11.6.2023

Pistejako Raatissa Jalkapallopäivän ottelussa (AC Oulu-FC Inter 1-1)

Ashely Coffey kasvatti jälleen maalisaldoaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin ja AC Oulun välinen taisto Veikkausliigassa sunnuntaina päättyi tasatulokseen 1-1.

Tuloksen lisäksi ottelu oli myös kenttätapahtumien osalta todella tasainen. Maalipaikoilla ei ensimmäisellä jaksolla hirveästi juhlittu. Kertaalleen Matias Tamminen pääsi nokikkain Calum Wardin kanssa, mutta tällä kertaa veska vei pidemmän korren.

Inter sai luotua muutaman erikoistilanteen enemmän, jollaisesta syntyi myös punaisissa pelanneen ryhmän maali 30. minuutilla. Inter pelasi kulmapotkun lyhyenä, joka päätyi lopulta useamman syötön myötä pienestä roikkupallosta Tommi Jyrylle, joka jatkoi päätyrajaa myöden Matias Ojalalle. Oulussa jalkapallo-oppinsa saanut Ojala ei epäröinyt, vaan sijoitti pienestä kulmasta korkeana takatolpan viereen.

Isäntäjoukkueen tasoitusmaalin nikkasi Ashley Coffey, kun hän pääsi päineen väliin sivuvapaapotkuun. Eetu Huuhtanen sai näppinsä pallon eteen, mutta tällä kertaa ei ollut tuuria myötä, jotta pallosta olisi tarpeeksi pysähtynyt voima ennen maaliviivaa.

Osuma oli Coffeylle jo kauden kahdeksas, millä hän on maalipörssin kärkinimi.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss yritti tuoda virtaa peliin tyypillisesti muutaman pelaajavaihdon voimin, mutta tänään puuttui tila boksista ja hyville maalipaikoille oli todella vaikea murtautua. Bismark Ampofo ja Tommi Jyry pääsivät kertaalleen laukomaan, mutta sihti ei ollut kohdillaan.