AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
5-3-2

11

(0-1)

Yleisöä 2048

FC Inter
4-3-3
vko.23 // 10.6.2023

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Ennakko: AC Oulu-FC Inter

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

Sunnuntaina yhteen Raatin stadionilla iskevät Jalkapallopäivän ottelussa AC Oulu ja FC Inter Turusta.

Vierasjoukkue Inter on äitynyt viime aikoina kovaan lentoon. Turkulaiset ovat voittaneet kolme edellistä otteluaan hyvien otteiden saattelemana. Tappion ovat saaneet kärsiä Haka, FC Honka sekä viimeisimpänä KTP. Sarjataulukosta Inter löytyy sijalta kuusi 13 pisteellä, mutta huomioitavaa on pelattujen otteluiden määrä – Jarkko Wissin suojatit ovat päässeet erinäisistä syistä tositoimiin vasta kahdeksan kertaa.

- Inter on kovassa lennossa voitettuaan monta peliä kotona. Joukkue on sarjassa kuudes, mutta on pelannut jopa 4 peliä vähemmän kuin osa vastustajistaan. Talvella he pelasivat neljän linjalla, mutta sarjassa muoto on hieman muuttunut. Vastaan saamme taitavan, juoksuvoimaisen ja yhtenäisen joukkueen, jonka suurimmat vahvuudet ovat vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa.

- Inter kykenee myös todella laadukkaaseen pallonhallintapeliin, jonka seurauksena wing-backit pääsevät keskittämään välikaistoilta saaden useita pelaajia boksiin, AC Oulun valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen luonnehtii vastustajaa.

AC Oulu on pelannut vastaavasti 11 ottelua, joista saldona 17 pistettä. Edellisessä ottelussa se kärsi 0-1-vierastappion sarjakärki KuPS:n vieraana. Tässäkin matsissa oululaisia vaivasi alkukaudelta tuttu ongelma, sillä peli on usein parantunut reilusti ottelun edetessä, kun taas alussa on ollut jostain syystä vaikeaa. Sunnuntaina joukkue pääsee jälleen kotiyleisön eteen, joka tuo aina lisää virtaa tekemiseen.

- Meidän täytyy estää heidän vastahyökkäykset olemalla tiiviitä ja hyvässä tasapainossa, jolloin pystymme vastaprässäämään heitä heti pallonmenetyksen jälkeen. Haluamme jatkaa siitä mihin jäimme keskiviikkona Kuopiossa – viimeiset puoli tuntia olivat sitä meidän peliä. Sillä voimme voittaa ja sitä lähdetään toteuttamaan, Ojanen linjaa.

Inter lähtee vierasapajille kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä urotekonaan Sinimustat kaatoi keskiviikkona KTP:n maalein 2-1. Ottelussa oli toisella jaksolla havaittavissa, voitosta huolimatta, rahtusen verran kisaväsymystä, joten ei olisi ihme jos päävalmentaja Jarkko Wiss käyttäisi ottelun avauskokoonpanoa miettiessä hieman rotaatiota.

Timo Stavitski on ollut yksi niistä kavereista, joka on hiljattain päässyt tuomaan peliin oman vauhtielementtinsä penkin kautta, vastustajan väsyneitä puolustajia vastaan. Voi hyvinkin olla, että Oulussa Stavitski on laivastonsinisten kiusana heti alusta lähtien.

– Joukkueessa on tällä hetkellä todella itsevarma fiilis ja intohimoa huokuu paljon. AC Oulu on hyvä vastustaja. Uskon, että tulee tasainen peli. Niin kuin meillä oli Liigacupin semifinaalissakin lopputalvesta. Mielenkiintoinen matsi varmasti, Stavitski ennakoi FC Interin sivuilla.

Sunnuntain ottelu on siihen nähden poikkeuksellinen alkukauden muihin koitoksiin verrattaessa, että taisto käydään luonnonnurmella. Isäntäjoukkue lymyilee sarjataulukossa neljäntenä, pari sijaa Wissin poppoon yläpuolella.

– Oikealla nurmella tuntuu hyvältä mennä pelaamaan. Se on vähän erilaista kuin tekiksellä, mutta futis on tehty nurmelle. Se on aina jees. toivottavasti se kenttä on hyvässä kunnossa, Stavitski toteaa.

Sunnuntain otteluun ja Jalkapallopäivään odotetaan reilusti yleisöä. Sää suosii ja huippujoukkueet kohtaavat kentällä – mikä siis voisi olla parempi tapa viettää pyhäpäivää.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Sugulle Abdirahman

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko sunnuntain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

AC Oulu - FC Inter Raatin Stadionilla sunnuntaina 11.6. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun ja FC Interin verkkosivut