AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

02

(0-1)

Yleisöä 1650

KuPS
4-3-3
vko.23 // 10.6.2023

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Kuva: Apollo Photo

VPS hakee kauden toista kotivoittoaan sunnuntaina, kun aurinkoiseen Hietalahteen vieraaksi saapuu KuPS.

KuPS on menestynyt kauden ensimmäisellä kolmanneksella myös loistavasti, ja joukkue taistelee tälläkin kaudella mestaruudesta HJK:n ja SJK:n kanssa. KuPS sijoittui viime vuonna sarjan toiseksi, eivätkä kuopiolaiset tyydy nykyisellä vahvalla kokoonpanollaan ykkössijaa vähempään.

- KuPS on tällä hetkellä todella kovassa vireessä hankalan alun jälkeen. Joukkue ei ole pelkästään saanut aikaan tuloksia, vaan pelannut myös todella hyvin, ja muuttanut selkeästi pelitapaansa. Joukkue etenee kovaa pallon kanssa, mutta myös puolustaa todella aktiivisesti ja pyrkii prässäämään paljon, kuvaa VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.

- Todella intensiivinen matsi tulossa. KuPS on ollut todella vahva ja sanoisin, että kun heidän viime matsiaan katselee, voi todeta, että joukkue on jopa laadukkain liigan porukka tällä hetkellä.

KuPS:n hyökkäyslinja ei tee pelistä helppoa Vepsulle, joten joukkueen on Nuorelan mukaan oltava kärsivällisiä omalla alueellaan.

- Uskon, että KuPS tulee pitämään enemmän palloa ottelussa, joten meidän on pystyttävä puolustamaan todella kärsivällisesti, ja toki senkin takia, että meillä on vähemmän palautumista.

- Jos lähdemme heti alusta asti etenemään päästä päähän, se saattaa olla KuPS:n etu huomenna. Meidän on oltava kärsivällisiä, puolustaa hyvin tiiviinä ja odottaa omia saumojamme, joita varmasti tuleekin, Nuorela summaa.

Kuopion Palloseura lähtee otteluun Veikkausliigan kärkipaikalta. Kuopiolaiset ovat pelanneet 12 ottelua ja pisteitä tilille on kertynyt 25. Pisteen päässä keltamustista sarjataulukosta löytyy SJK, joka on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin kuopiolaiset. Kolmantena tällä hetkellä on Helsingin Jalkapalloklubi, jolla on yhtä paljon otteluita pelattuna kuin kanarialinnuilla, mutta pisteitä kaksi vähemmän.

VPS on sarjassa viimeisenä, mutta kuopiolaisten päävalmentaja Jani Honkavaara ei aliarvioi tulevaa vastusta.

- VPS on varmasti parempi joukkue mitä sarjataulukko näyttää. Itse asiassa VPS luo paikkoja aika hyvin ja hyökkää aika monipuolisesti. He pelasivat hyvän pelin SJK:ta vastaan, mikä osoittaa heidän olevan vaarallinen joukkue ja paljon yksilötaitoa, mutta pienimuotoinen maalinteko-ongelma. Kyllä he kuitenkin paikkoja pystyvät muodostamaan, niin siinä mielessä vaarallinen joukkue, Honkavaara kertoo KuPS:n videolla.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Millner Max
4.ET Stenman Samuli

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko sunnuntain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

VPS - KuPS Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 11.6. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.