3-5-2
vko.23 // 8.6.2023

SJK vei Pohjanmaan derbyn viime hetken maalilla (SJK-VPS 2-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK palasi yhden tasapelin jälkeen voittojen tielle Veikkausliigassa, kun VPS kaatui Pohjanmaan derbyssä 2-1. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla.

Pohjanmaan derby sai räväkän alun, kun SJK siirtyi 1-0-johtoon jo 2. minuutilla. Osuma saattoi olla jopa Veikkausliiga-kauden erikoisin, sillä maali syntyi suoraan rajaheitosta. Kerhon toppari, pitkistä rajaheitoistaan tunnettu Terry Yegbe heitti pallon hyökkäyspäässä suoraan kohti VPS:n maalivahti Teppo Marttista, jolla piti olla helppo työ ottaa pallo kiinni – mutta eipä ollut. Pallo livahti Marttisen käsistä verkon perukoille, ja SJK otti johtoaseman itselleen.

Osuma merkittiin vaasalaisten omaksi maaliksi, joten Yegbe ei vielä avannut maalitiliään Veikkausliigassa.

Avausjakso ei tuottanut SJK:lle huippupaikkoja, mutta kotijoukkueen puolustuspeli oli taas vahvalla tasolla, eivätkä vieraatkaan saaneet aikaiseksi sen vaarallisempia paikkoja. SJK sai avausjaksolla myös ikäviä uutisia, kun hyökkääjä Jere Streng joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen nurmelle juoksi pelikiellostaan vapautunut Tuomas Kaukua.

SJK tuli toiselle jaksolle hyvin, mutta lento ei kestänyt pitkään, ja VPS pääsi peliin aiempaa paremmin mukaan. Vieraat olivat yllättää isännät 54. minuutilla, kun Samu Alangon kulmapotku oli upota suoraan Ovie Ejeherin vartiomaan maaliin, mutta Yegbe oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja puski pallon pois maaliviivan lähettyviltä.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin VPS:n Peter Goodly Michaelilla oli edessään käytännössä tyhjä maali, mutta Ejeheri teki kauden yhden komeimmista torjunnoista, kun nuori veskari sai sormensa täpärästi palloon ja torjui tilanteen kulmaksi.

VPS sai kuitenkin painettua pelin tasoihin ennen 70. minuutin täyttymistä, kun vaasalaisten suurlahjakkuuden Roni Huddin kaukaa lähtenyt vapaapotku upposi SJK-maaliin. Vapari oli tarkoitettu keskitykseksi, mutta pallo otti ikävän pompun nurmesta ja painui suoraan verkon perukoille.

SJK:n Jaime Morenolla oli lähes heti perään huippupaikka iskeä Kerho jälleen johtoon. Otto Kemppainen pelasi pallon pilkun paikkeille Morenolle, mutta maalitykin kuti epäonnistui, ja Marttinen koppasi pallon.

Voittomaalia odoteltiin aina lisäajalle asti. SJK loi lopussa painetta VPS:n päätyyn, ja Samson Ebuka pääsi puskemaan Veikkausliigauransa toisen maalin Diego Rojasin antamasta vapaapotkusta.