AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

32

(2-0)

Yleisöä 1251

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.22 // 2.6.2023

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Kuva: Elias Mustonen

AC Oulu ja IFK Mariehamn iskevät yhteen lauantaina Veikkausliigan ottelussa. Kova ottelutahti jatkuu edelleen – molemmat joukkueet pelasivat Suomen Cupin ottelun keskiviikkona.

AC Oulu eteni jatkoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen FC Hakan kustannuksella. IFK pääsi huomattavasti helpommalla, kun Nelosessa pelaava Turun Raittius Kerho kaatui tylysti lukemin 7-0.

Veikkausliigassa AC Oulu löytyy sarjataulukosta sijalta neljä. Laivastonsiniset ovat keränneet yhdeksästä ottelusta 14 pistettä. Saarelaiset pitävät hallussaan 10. sijaa kuudella pisteellä. IFK on kuitenkin kerännyt pisteistään viisi kolmesta edellisestä ottelusta – se onnistui voittamaan FC Hakan lukemin 2-1 ja päätymään tasapeliin FC Interin ja HJK:n kanssa, joten kuntopuntari näyttää vahvasti ylöspäin. AC Oulu haki edellisellä kierroksella 2-1-voiton FC Lahdesta.

- Tiivis ottelutahti jatkuu, kun keskiviikon hienosta Suomen Cupin voitosta on vain pari päivää aikaa ja sen jälkeen palautuminen on ollut tosi tärkeässä roolissa. Lauantaina tulee vastaan kotona IFK Mariehamn, joka on ottanut pisteitä tälläkin kaudella parhailta joukkueilta niin kotona kuin vieraissa. Mariehamn ei ole ikinä helppo vastustaja ja heillä on joukkue täynnä oikeasti hyvin hyviä pelaajia, joten meidän pitää huolehtia, että me olemme tarpeeksi palautuneet ja hyvin valmistautuneita lauantain matsiin.

- Ottelusta tulee taas, kuten kaikista Veikkausliigaotteluista, kova ja uskon pelistä tulevan kunnon taistelu pisteistä, AC Oulun kapteeni Rasmus Karjalainen ennakoi.

Vastaavasti myös vierailijan leirissä tiedostetaan hyvin Laivastonsinisten vahvuudet.

- AC Oulu on hyvä joukkue, joka tähtää korkealle sarjataulukossa. He ovat kasvattaneet pelaajabudjettiaan viime kaudesta ja heillä on myös yksi liigan vaarallisimmista maalintekijöistä Ashley Coffeyssa, joka on avannut kauden vahvasti, IFK Mariehamnin kakkosvalmentaja Jimmy Wargh sanoo.

Grönvittillä riittää matkustamista, mutta pienen edunkin Wargh näkee joukkueella olevan puolellaan.

- AC Oululla oli keskiviikkona tiukka cupin ottelu Hakaa vastaan, kun me saatoimme säästellä enemmän cupin ottelussa TuRaKea vastaan.

- Tiiviissä tahdissa on tärkeä käyttää koko ryhmää niin hyvin kuin mahdollista ja näin olemme myös tehneet. Cupin ottelussa teimme useita muutoksia avaukseen ja tulemme sekä Oulua että Honkaa vastaa ensi keskiviikkona mitä todennäköisimmin tekemään taas muutoksia, Wargh kertoo.

Hyviä uutisia IFK Mariehamnille on Jean-Christophe Coubronnen, Alvaro Ngamban ja Robin Sidin paluu vahvuuteen pienten loukkaantumisten jälkeen. Sivussa IFK:lta ovat pitkäaikaispotilaiden Patrik Raitasen ja Olawale Tehen lisäksi viikko sitten loukkaantunut Jamie Hopcutt ja ylioppilasjuhliaan viettävä Leo Andersson.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 13 kertaa. AC Oulu on voittanut viidesti, IFK Mariehamn kuudesti ja kahdesti pisteet on jaettu – tasaista on siis aina ollut. AC Oulun paidassa kaksi kertaa IFK:ta ovat rokottaneet Niklas Jokelainen ja Michael Lopez. Mariehamnin paras maalintekijä historian saatossa on ollut kolmesti iskenyt Peter Lundberg.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1:Koskinen Samu
AET 2:Siltala Jarkko
4.ET: Haapakoski Miikka

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

AC Oulu - IFK Mariehamn Raatin stadionilla lauantaina 3.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut