4-3-3
vko.21 // 23.5.2023

Honka palasi voittojen tielle (AC Oulu-FC Honka 1-3)

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

FC Honka palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen noustuaan tappioasemasta voittoon AC Oulun vieraana. Loppulukemat kirjattiin 1-3.

AC Oulu rakensi ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana vaarallisimmat maalipaikat. Seitsemännellä peliminuutilla Ashley Coffeyn laukaus meni vielä selvästi ohitse, mutta 12. minuutilla pallo löytyi Hongan verkosta. Kotijoukkue pääsi hyökkäämään vastaan Hongan harhasyötöstä. Otso Liimatta keskitti maalille jossa maalintekoa yrittivät vuorollaan niin Coffey kuin Rasmus Karjalainenkin, mutta lopulta Niklas Jokelainen sai siirrettyä pallon ohi Honka-puolustuksen ja Maksim Rudakovin. AC Oulu 1-0 johtoon.

Honka tasoitti tilanteen puolen tunnin pelin jälkeen. Ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa avauskokoonpanossa ollut Dario Naamo jakoi pallon oikealle Clésiolle, joka laittoi upean matalan keskityksen maalille. Juan Alegria siirsi pelivälineen varmasti verkkoon ja lukemiksi tulostaululle 1-1. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso ei olisi voinut Hongan osalta paremmin alkaa. Clésio sai pallon keskiympyrässä, kuljetti eteenpäin ja laukoi aivan uskomattoman tykin aivan Oulu-maalin yläkulmaan. Yhdellä varmasti Veikkausliigakauden upeimmista maaleista Honka 2-1 johtoon.

Viitisen minuuttia Hongan johtomaalin jälkeen AC Oululle avautui huippupaikka laittaa peli jälleen tasoihin, mutta Rudakov sai kätensä Coffeyn laukauksen tielle ja puolustus hoiti loput. Tunnin kohdalla Luquinhas kolautti Honka-maalin ylärimaa, eikä paluupallostakaan syntynyt Hongan onneksi tasoitusosumaa.

Honka sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti. Pelattiin ottelun 64. minuuttia, kun Elias Äijälä ja Mateo Ortíz tekivät alustustyön ja Clésion tarkka laukaus sujahti alakulmaan. Honka kaksi maalia edelle.

Ottelun loppu mentiin suurilta osin Hongan puolustaessa tiiviisti ja AC Oulun hakiessa kirivaihdetta silmään. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja Honka nappasi matkaansa täyden pistepotin.