AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

13

(1-1)

Yleisöä 1647

FC Honka
4-3-3
vko.20 // 21.5.2023

Ennakko: AC Oulu-FC Honka

Ennakko: AC Oulu-FC Honka

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

AC Oulu ja FC Honka kohtaavat maanantai-illan jännitysnäytelmässä Raatin veralla.

FC Honka on vierailija, jonka AC Oulu on kohdannut vain virallisissa merkeissä. Jälleen on taas tosi kyseessä, kun espoolaiset saapuvat Ouluun. Keltamustat ovat sarjassa viidentenä ja AC Oulu neljäntenä ennen viikonlopun Veikkausliigakierrosta. Päävalmentaja Vesa Vasaran luotsaama joukkue ei ole saanut omaa peliään vielä sellaiseen iskuun kuten viime kaudella.

- Tilastojen valossa Honka on ehkä alisuorittanut ja sillä voisi olla selvästi enemmän pisteitä kasassa. Toisaalta 5 tehtyä maalia kertoo, että joukkueen viimeistely ei ole tällä kaudella ollut vielä toivotulla tasolla, AC Oulun valmennustiimin jäsen JP Savolainen toteaa.

Hongan viime ottelut eivät ole tosiaan menneet halutuissa merkeissä, sillä FC Lahdesta tulleen 3-0 voiton jälkeen se on kärsinyt tappiot Hakalle ja KuPS:ille yhteensä maalierolla 0-3.

– Olemme pelanneet tosiaan kaksi ottelua ilman voittoa ja ilman tehtyä maalia. Se on selkeä kehityskohde meille. Maanantain ottelusta tulee varmasti haastava, kuten kaikki pelit tässä sarjassa ovat, mutta luotamme pelisuunnitelmaamme ja voimme saada sitä kautta hyvän tuloksen ja jatkaa kamppailua liigan kärkisijoista, Hongan keskikentän Mateo Ortíz sanoo.

Keltamustien suurimpia kehityskohteita lienee tosiaan maalinteko, joukkue on tehnyt toistaiseksi viisi maalia. Niistä kolme on kirjattu Kevin Jansenin nimiin, yhden on tehnyt Otso Koskinen ja yhden Clésio.

Huolimatta hiukan alavireisistä tuloksista, AC Oulu tiedostaa Hongan vaarallisuuden.

- Hongan pelaaminen perustuu vahvasti kontrolliin ja pallonhallintaan. Se pyrkii luomaan laadukkaan rakenteen peliinsä, jonka avulla sen on mahdollista hallita ottelutapahtumia sille edullisella tavalla. Sen pelaamisessa on paljon 4-3-3 -formaatiolle tyypillistä dynamiikkaa, kuten yhden selkeän pohjapelaajan käyttäminen pelin organisoinnissa tai laitaetenemiset laiturien ja ylempien keskikenttien avulla. Lisäksi joukkueelle on useiden pallonhallintaan pyrkivien joukkueiden tapaan tärkeää pyrkiä voimakkaaseen vastaprässiin pallonmenetyksen jälkeen.

- Puolustaessaan Honka pyrkii sopeutumaan ja tekemään pieniä hienosäätöjä riippuen vastustajan pelitavasta. Se pystyy puolustamaan blokissa, että prässäämään aggressiivisesti korkealta. Lisäksi joukkueella on kyky olla tehokas vastahyökkäyksissä, Savolainen sanoo.

AC Oulun joukkueessa on hyvä terveystilanne, kun vain Tony Miettinen ja Alexander Forsström ovat poissa kokoonpanosta.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Kiistala Jarno
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu - FC Honka Raatin stadionilla maanantaina 22.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Hongan verkkosivut