AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

10

(1-0)

Yleisöä 2104

Ilves
4-3-3
vko.19 // 12.5.2023

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga jatkuu lauantaina Seinäjoella, kun ilman tappioita kauden aloittanut SJK kohtaa kotiottelussa Tampereen Ilveksen.

Joaquin Gomezin luotsaama SJK on keski-iältään Veikkausliigan nuorin ja on pystynyt alkukaudesta suorittamaan kovalla tasolla niin pelillisesti kuin tuloksien puolesta. Jalat Seinäjoella pysyvät kuitenkin tiukasti maassa.

– Tämä on jälleen myös vaikea ottelu ja vaikea joukkue, jota vastaan pelaamme. Heillä on hyviä pelaajia, ja hyvä rakenne pelissä, millä he pyrkivät saamaan pelistä mukaan jotain, SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez sanoo.

– Siksi meidän täytyy olla tarkkana ja pitää peli omassa kontrollissamme. Meidän pitää myös luoda paikkoja, että pystymme itse ottamaan tästä jotain. Toivottavasti pystymme jatkamaan tällä samalla menolla mitä olemme tällä hetkellä esittäneet. Olemme luoneet paljon paikkoja ja olleet todella vaarallisia hyökkäyskolmanneksella, samalla kun olemme olleet kurinalaisia puolustuspäässä. Kenties meidän pitää olla tässä hieman tarkempia kuin edellisessä ottelussa, eikä saa antaa heille vastahyökkäyksiä, joissa he ovat vaarallisia.

Hyvällä esityksellä SJK uskoo pystyvänsä jälleen nappaamaan täyden pistepotin.

– Jos onnistumme kaikissa näissä, niin olemme hyvissä asetelmissa pisteiden kotona pitämisen suhteen. Siten voimme jatkaa tätä mahtavaa kauden alkua entistä pidemmälle, toteaa Gómez.

Ilves on samojen haasteiden ja tavoitteiden edessä kuin viime viikollakin, Toni Kallion luotsaama ryhmä etsii vieläkin pelillisesti ehjää 90 minuuttia kestävää pelillistä suoritusta. Tehtävänanto joukkueelle on SJK:ta vastaan selkeä, pelin taso pitää pystyä säilyttämään tasaisempana ja vastustajan maalin edessä on Kallion mukaan oltava päättäväisempiä

- Päästään kyllä murtautumaan, mutta viimeisten syöttöjen ratkaisut ja päättäväisyys maalin edessä ovat selkeitä kehityskohteita. Paljon hyviä asioita tapahtuu vastustajan boksin ympärillä, mutta tietty päättäväisyys puuttuu. Työnteon kautta se tulee, summaa Kallio.

Pelaajatilanne SJK:lla on erinomainen, sillä yhtään pelaajaa ei ole loukkaantuneena ainakaan siten, etteikö kaikki voisi tarvittaessa olla mukana. Pelikiellossa on viime ottelun vaihdosta sisään tullessa voittomaalin iskenyt Diego Rojas.

Ilveksellä on käytettävissään lähes koko pelaajisto, joskin Petteri Pennasen puuttuminen pelikiellon takia on vaikeasti paikattavissa.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Nieminen Juho

SJK-Ilves OmaSP Stadionilla lauantaina 13.5. kello 17.00, ottelu on myös Ruudun studio-ottelu. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n ja Ilveksen verkkosivut