4-3-3
vko.19 // 13.5.2023

KuPS:lle maukkaat pisteet Tapiolasta (FC Honka-KuPS 0-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka koki toisen peräkkäisen tappionsa, kun KuPS haki pisteet mukaansa 0-1 lukemin. Tapiolan urheilupuiston auringossa nähtiin erittäin tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Ensimmäisellä nelivitosella molemmat joukkueet saivat rakennettua muutamia puolittaisia paikkoja, mutta todelliset huipputontit jäivät vähiin. Hongasta lähimpänä kävi Kevin Jansen, joka kolautti laukauksellaan tolppaa. Taukoa lähdettiin kuitenkin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Hongalla oli hyvä paikka siirtyä johtoon heti toisen jakson alkuminuuteilla. Mateo Ortíz vapautti Lucas Kaufmannin upealla syötöllä nokikkain Johannes Kreidlin kanssa, mutta itävaltalaismaalivahti sai torjuttua jalalla Kaufmannin yrityksen.

KuPS puolestaan osui 52. peliminuutilla. Jasse Tuominen keskitti ja Urho Nissilän pusku upposi yläriman kautta Honka-maaliin.

Honka sai vain muutamaa minuuttia myöhemmin rangaistuspotkun, mutta Kreidl venytti kätensä Florian Krebsin laukauksen tielle.

Ottelun viimeinen puolituntinen meni suurilta osin Hongan jahdatessa tasoitusmaalia ja KuPS:n puolustaessa tiiviisti. Kuopiolaisten puolustus oli vaikea murrettava ja lopulta lisämaaleja ei nähty. Pisteet Kuopioon loppulukemin Honka 0-1 KuPS.