AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 2458

KuPS
4-3-3
vko.19 // 12.5.2023

Ennakko: FC Honka-KuPS

Ennakko: FC Honka-KuPS

Kuva: Sanni Miettinen

Tapiolan urheilupuistossa vietetään lauantaina 13.5. koko perheen Honka-päivää ja kruununa on kello 15.00 alkava Veikkausliigan ottelu FC Honka - KuPS.

Honka lähtee lauantain otteluun allaan karvas 0-2 tappio Hakalle. Ottelu oli pelillisesti tasainen, mutta perinteisesti maalit ratkaisevat pisteiden kohtalon ja tällä kertaa ne menivät vierasjoukkueen hyväksi. Ennen lauantain kierrosta seitsemän ottelua pelannut Honka löytyy sarjataulukosta sijalta neljä yhdeksän pistettä keränneenä.

– Olemme tehneet kovasti töitä saadaksemme parhaan mahdollisen tuloksen lauantain ottelusta. Se on tavoitteemme, laitapelaaja Clésio kiteyttää.

Heikosti kauden avannut KuPS on kääntänyt suuntansa täysin ja noussut sarjassa toiseksi, pisteen päähän kärjessä olevasta HJK:sta. Honkaa KuPS on ennen lauantaita edellä neljän pisteen verran. Ensimmäisestä kolmesta ottelustaan kuopiolaiset keräsivät vain yhden tasapelipisteen. Juurikin Hongalle kärsityn kotitappion jälkeen koitti aika vaihtaa päävalmentajaa ja Jani Honkavaara palasi joukkueen peräsimeen. Sen jälkeen KuPS:n meno on ollut vakuuttavaa. Se on voittanut neljä viimeistä otteluaan maalierolla 7-1.

- Kyllä se edellinen kohtaaminen varmaan jonkin verran vaikuttaa, mutta Honkakin on varmasti huomannut, että olemme vähän erityylinen joukkue kuin edelliskerralla. Uskon, että jos molemmat joukkueet saavat parhaansa ulosmitattua, tulee aika hyvä ja vauhdikas peli, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

Honkavaara muistuttaa samaan hengenvetoon, että haaste on lauantaina kova.

- Honka on ehdottomasti laadukas joukkue, vaikka heillä ovat vähän otteet vaihdelleet alkukaudella. Veikkaan, että sitä parasta Honkaa ei vielä tällä kaudella ole nähty. Honka on nyt tietyllä tavalla haavoitettu, on loukkaantumisia ja tappio alla, joten sieltä voi tulle vaarallinen vastustaja vastaan.

Tapiolassa KuPS pelaa toisen perättäisen ottelunsa luonnonnurmella, jolla joukkue ei ole juurikaan päässyt harjoittelemaan. Tämä ei Honkavaaran mukaan kuitenkin nouse avaintekijäksi.

- Espoossa on aina hyväkuntoinen kenttä, se on heillä hyvässä kunnossa ja olosuhteet varmasti priimaluokkaa.

Hongan kolmen kotiottelun putki päättyy lauantaina. Clésio jakaa kiitosta kotiyleisölle ja kannattajille, jotka ovat olleet hienosti joukkueen tukena.

– Haluan ehdottomasti kiittää kannattajiemme tuesta. Se on meille erittäin tärkeää.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Mainz Jonathan

FC Honka-KuPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 13.5. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan ja KuPS:n verkkosivut