4-2-4
vko.18 // 5.5.2023

Honka vahvana kotinurmensa avauksessa (FC Honka-FC Lahti 3-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pääsi pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa tällä Veikkausliigakaudella Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettui FC Lahti. Honka oli läpi ottelun edellä ja piti pisteet Espoossa loppulukemin 3-0.

Vierailija FC Lahti pääsi hyökkäämään 17. minuutilla vaarallisesti vastaan. Ville Koski kuitenkin blokkasi hyvin Altin Zeqirin laukauksen.

Pelin edetessä Honka otti sitä enemmän ja enemmän kontrolliinsa. Juan Alegria kokeili kaukolaukauksella 33. minuutin täyttyessä, mutta Marin Ljubic koppasi pallon Lahti-maalilla.

Ottelun avausmaalia ei kuitenkaan tarvinnut enää kauaa odottaa. Florian Krebs lähetti maagisen pitkän syötön keskialueelta Kevin Jansenille, joka viimeisteli komeasti yläkulmaan. Honka 1-0 johtoon!

Honka tuplasi johtonsa vielä noin puolitoista minuuttia ennen taukoa. Krebs oli jälleen tarjoilijan roolissa ja tällä kertaa viimeistelijänä toimi ensimmäisen maalinsa Honka-paidassa laukonut Clésio. Tauolle mentiin Hongan 2-0 johdossa.

Clésio oli lähellä iskeä jo illan toisensa toisen nelivitosen alkupuolella. Laukaus viuhui kuitenkin hieman maalin ohitse. Vain hetkeä myöhemmin Ljubic venytti Mateo Ortízin hyvän laukauksen tielle.

Honka sai rangaistuspotkun ottelun 80. minuutilla, kun Otso Koskinen kaadettiin. Ljubic torjui Jansenin yrityksen, mutta keskikenttäpelaaja siirsi paluupallon varmasti verkkoon ja Jansenin illan toisella lukemiksi taululle Honka 3-0 FC Lahti.

Hongalla oli vielä loppuhetkillä muutama paikka lisämaaleihin, mutta niitä ei tällä kertaa nähty. Kolme pistettä kuitenkin tuli vahvalla joukkuesuorituksella.