AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3
#8 Jansen #7 Clésio #8 Jansen

30

(2-0)

Yleisöä 2154

FC Lahti
4-2-4
vko.18 // 4.5.2023

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pelaa perjantaina kauden ensimmäisen kotiottelunsa Tapiolan nurmella, kun vastaan asettuu FC Lahti.

Honka pelasi viime kierroksella kauden kolmannen tasapelinsä, kun se jäi VPS:n vieraana Vaasassa maalittomaan tasapeliin. Yhteensä keltamustat ovat keränneet kauden viidestä ottelustaan kuusi pistettä. Ainoa tappio on tullut avauskierroksella HJK:lle, kolmen pisteen potin Honka haki Kuopiosta KuPS:lta.

Kolmella tappiottomalla liigaottelulla kautensa vieraissa aloittanut FC Lahti ei päässyt äkillisen sairastumisaallon takia korkkaamaan kotinurmeaan viime viikonloppuna. Lahti sai kokoontua jälleen tiistaina ja aloittaa valmistautumisen perjantain otteluun.

Espooseen Lahti lähtee allaan vain kaksi kunnollista harjoituskertaa. Joukkue on pääosin toipunut, mutta täyttä varmuutta poissaolijoista ei vielä ole, sillä jokaisen pelaajan toipuminen ja palautuminen on ollut yksilöllistä ja kysymysmerkkejä on vielä paljon. Varmasti sivussa ovat loukkaantuneet Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila pitää hienona, että Lahti pääsee jälleen pelaamaan viikonlopun synkkien hetkien jälkeen.

– Valmistautuminen perjantain otteluun ei ole ollut sellainen kuin suunnittelimme. Olemme kuitenkin valmistautuneet taktisesti ja fyysisesti. Pääpaino on ollut fyysisellä puolella ja sille on annettu enemmän painoarvoa. On kuitenkin ollut kiva saada ensipuraisu luonnonnurmeen.

- Haluamme olla teräviä ja haavoittaa vastustajaa. Meidän pitää ratkaista se, miten saamme vastustajan suorat etenemiset estettyä ja se, miten itse etenemme. Vastustaja on haasteellinen joukkue prässätä. Lähdemme taistelemaan ja on kiva päästä jälleen pelaamaan viikonlopun synkkien hetkien jälkeen, Mannila kertoo.

Hongan peli on toiminut monilta osin hyvin ja erityisesti oma pää on pitänyt. Nollapelejä on Maksim Rudakoville kirjattu jo kolme ja kolme päästettyä maalia on Veikkausliigan kolmanneksi paras saldo. Toisaalta hyökkäyspäässä on vielä parannettavaa, sillä Honka on osunut vastustajan verkkoon vain kahdesti.

– Odotan kovaa ottelua perjantailta. Meidän ei tarvitse tehdä mitään kamalan ihmeellistä, olemme pelanneet ihan hyvin aiemmissakin otteluissa. Meidän täytyy kuitenkin käyttää paikkamme, tarvitsemme enemmän maaleja, Edmund Arko-Mensah toteaa.

Arko-Mensah odottaa innolla Tapiolan nurmelle pääsyä.

– Tuntuu erittäin hienolta päästä takaisin omalle stadionillemme. Erityisesti kannattajiemme kanssa, heiltä saamme aina mahtavan tuen!

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Kontinen Joona


FC Honka - FC Lahti Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 5.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Lahden verkkosivut