AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

21

(1-0)

Yleisöä 2042

FC Inter
4-3-3
vko.18 // 5.5.2023

SJK jatkaa tappioitta (SJK-FC Inter 2-1)

SJK jatkaa tappioitta (SJK-FC Inter 2-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK jatkoi voittojen tiellä Veikkausliigassa kaatamalla kotonaan FC Interin.

Perjantai-illan koitoksesta ei puuttunut draamaa, sillä ottelun lisäaika tuotti molemmille joukkueille yhden osuman. Inter teki ensiksi 1–1-tasoitusmaalin, ja heti perään oli SJK:n vuoro onnistua ja iskeä voittorysä. Sankariksi nousi Diego Rojas, jonka tulinen laukaus painui Inter-vahti Eetu Huuhtasen käsien kautta verkon perukoille.

SJK oli suurimman osan ottelusta niskan päällä ja loi tukuttain hyviä maalintekopaikkoja. Jake Dunwoody oli yllättää Huuhtasen jo 3. minuutilla, mutta nuori turkulaisveskari sai näppinsä brittipelaajan 20 metristä lähteneen laukauksen väliin. Avausjaksolla Huuhtanen pysäytti myös Jere Strengin ja Matej Hradeckyn hyvät yritykset.

Illan ensimmäinen maali syntyi 36. minuutilla SJK:n kulmapotkusta. Murilo antoi hyvän keskityksen, ja Hradecky pääsi palloon päineen väliin. Pusku suuntautui tolppaan, ja Jaime Moreno liukui paikalle ja siirsi kotijoukkueen johtoon. Moreno osui toisessa ottelussa putkeen, ja hänellä on nyt kasassa kolme liigaosumaa. Talven pelit mukaan lukien hyökkääjä on tehnyt SJK-paidassa 10 rysää.

SJK tuli myös toiselle jaksolle vahvalla jalalla ja loi ensimmäisen paikkansa jo ensimmäisten sekuntien aikana. Moreno pääsi taas hyvään paikkaan maalin edustalla, mutta tällä kertaa pallo painui niukasti ohi. Vahvalla pelipäällä ollut Moreno nousi esiin myös tunnin paikkeilla ja ampui vaarallisen näköisen laukauksen boksin sisältä, mutta peliväline suuntautui takakulmasta ohi.

Inter sai otetta viimeisen 20 minuutin aikana ja loi useamman puolittaisen tilanteen. Lopulta Tommi Jyry toi vieraat tasoihin lisäajan alussa vapaapotkun jälkitilanteesta. Samalla päättyi SJK:n lähes 400 minuuttia kestänyt nollapeliputki. Turkulaisten juhlat päättyivät kuitenkin lyhyeen, sillä SJK ja Rojas iskivät heti seuraavasta tilanteesta. Samson Ebuka pelasi vahvasti kaksinkamppailutilanteen ja tiputti pallon Rojasille, joka ratkaisi pelin tarkalla pommillaan.

Samalla seinäjokiset tekivät historiaa, sillä Kerho ei ole koskaan aiemmin kerännyt kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa 11 sarjapistettä tai enemmän. Mestaruuskaudella 2015 SJK keräsi viidestä ensimmäisestä ottelustaan 10 pistettä.