AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

21

(1-0)

Yleisöä 2042

FC Inter
4-3-3
vko.18 // 4.5.2023

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

Kuva: Mika Alavesa

SJK saa Veikkausliigassa vastaansa FC Interin perjantaina. SJK on aloittanut kauden erinomaisesti ja on neljän pelin jälkeen sarjassa toisena ilman tappioita. Vastaan tuleva Inter on vasta sijalla 9. mutta se on pelannut ottelusiirtojen takia vasta kaksi ottelua

Viime viikonlopulla AC Oulun dominoivalla 3-0 voitolla vieraskentällä kaatanut SJK, on aloittanut kauden todella hienosti, jopa niin hienosti, että sillä mahdollisuus perjantaina ottaa paras startti Veikkausliigakauteen sitten 2015 mestaruuskauden.

Perjantaina vastaan tuleva FC Inter tulee kuitenkin taatusti tekemään kaikkensa, että SJK ei pisteitä pelistä saisi, ja SJK pyrkii vastaamaan heidän yritykseensä parhaalla mahdollisella tavalla.

– On tietenkin mahtavaa, jos pystymme tekemään samalla pienimuotoista historiaa. Mutta olemme tehneet nämä kuukaudet töitä sitä varten, että keskitymme pitämään pelaamisen tason korkeana ja menemään eteenpäin joka tasolla, kaiken aikaa, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez, kuultuaan tilastoista, joita SJK voisi rikkoa perjantaina.

– Viime vuonna juuri FC Inter osoittautui meille vaikeaksi voittaa. Siksi meidän keskittymisemme on siinä, että saamme tämän asian korjattua mahdollisimman pian. Toivottavasti jo perjantaina, Gómez jatkaa.

Inter on pelannut hövelin alkuohjelmansa vuoksi viimeksi 15. päivä huhtikuuta. Pitkän pelitauon "kruunasi" vappukierroksen peruuntunut Lahti-peli, joten ottelutuntuma ei ole lähelläkään ideaali.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo, kuinka tällaista ongelmatiikkaa on lähdetty ratkomaan, jotta Seinäjoelta olisi revittävissä paras mahdollinen tulos.

– On tällainen pelitauko hankala. Varsinkin kun meillä on tässä 24 ehjää kenttäpelaajaa ja muutama maalivahti, niin miten saamme heidät kaikki motivoitua ja tekemään parhaansa pelkällä treenikentällä. Kilpailu pelipaikoista on tosi ankaraa ja kovaa.

- Ei voi kuin nostaa hattua pojille. Osa pelaajista tiesi, että eivät ole tänään lähdössä Seinäjoelle, mutta tekivät silti parhaansa, johon olen todella tyytyväinen, Wiss kertoi ennen kuin Interin bussi starttasi kohti Pohjanmaata.

Kokenut valmentaja tietää, minkälainen haaste turkulaisia odottaa perjantai-iltana.

– SJK on aktiivinen, pyrkii prässäämään kovaa ylhäältä ja liikuttaa hyvin palloa. He ovat saaneet hyviä tuloksia. Pelin alku tulee varmasti määrittämään hyvin paljon ja se kuinka pääsemme siihen mukaan.

Wissin mainitsemat hyvät tulokset tarkoittavat pisteiden valossa kahdeksaa pinnaa neljään otteluun. Seinäjokisilla on takana kolme peräkkäistä pidettyä nollaa omassa päässä, kun, 20-vuotias Arsenal-taustainen brittiveska, Ovie Ejeheri on ollut ohittamaton. Vappukierroksella Joaquin Gomezin luotsaama SJK haki Oulusta makoisan vierasvoiton maalilukemin 0-3.

– Kollektiivinen tekeminen on ollut heillä hyvällä tasolla ja onhan siellä hyviä nimiä. He ovat myös vahva joukkue erikoistilanteissa, Wiss luettelee.

SJK:lla on toki myös Interin tilanne hyvin tiedossa.

– Jälleen kerran olemme hyvin valmistautuneita, ja tiedämme, että tulossa on haastava ottelu. Kuten ovat tietenkin kaikki ottelut. Mutta tähän otteluun on hieman erikoista valmistautua, kun vastustaja ei ole pelannut kuin kaksi ottelua ja heidän edellisestä ottelustansa on kulunut jo viikkoja, Gómez miettii.

– Eli tässä voi olla kaksi eri vaihtoehtoa; joko he tulevat tänne hyvin levänneinä ja valmiina peliin, tai heidän pelikunnostansa voi olla hieman paras terä poissa. Siksi haluamme olla varmoja, että itse asetamme tasomme korkealle ja olemme valmiit kamppailuun. Eli pystymme parhaimpaamme ja kehitymme vielä entisestään. Jos pystymme siihen, on tämä ottelu taatusti vaikea FC Interille.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Roth Matti


SJK - FC Inter OmaSP Stadionilla perjantaina 5.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut