AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 1763

KTP
3-4-3
vko.17 // 28.4.2023

Ennakko: Ilves-KTP

Ennakko: Ilves-KTP

Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Ilves pelaa viimeistä kauttaan kotiottelunsa Ratinan stadionilla, ennen siirtymistä ensi kaudeksi valmistuvalle Tammelan uudelle jalkapallostadionille. Hyvässä kunnossa oleva nurmi toimii lauantaina näyttämönä kolmen kierroksen jälkeen tasapisteissä olevien Ilveksen ja KTP:n väliselle kohtaamiselle.

Kiireistä viikkoa viettävä Ilves kärsi edellisellä Veikkausliigakierroksella ensimmäisen tappionsa, mutta pystyi valmennuksen peräänkuuluttamaan parannukseen keskiviikkona Suomen Cupin kolmannen kierroksen 2-0 -voitossa Turun Palloseuraa vastaan. Ilveksen tavoin KTP jatkaa myös Cupissa seuraavaan vaiheeseen, kaadettuaan Kolmosessa pelaavan Lehmon Pallo -77:n Ilveksen tavoin vieraissa 2-0 -tuloksella.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kertoi ennen Cup-ottelua tiuhan ottelutahdin tuomista realiteeteista ja vaikutuksesta mm. kokoonpanojen valintaan

- On pakko (kierrättää ottelutahdin takia) ja muutamilla pelaajilla on pieniä vaivoja, niin pitää tehdä muutoksia. Harjoittelun osalta se tarkoittaa sitä, että käytännössä tässä vain palautellaan pelien välissä ja valmistaudutaan otteluihin, avaa Kallio Ilveksen sivuilla.

Edellisen Veikkausliigaottelun (tappio KuPS:n vieraana) jäljiltä pelilliset kehityskohdat olivat Kallon mukaan selkeitä ja etenkin pallollisen tekemisen laadun parantaminen oli cup-ottelussa korkealle valmennuksen prioriteettilistalla.

- Pitää pystyä etenemään, löytämään tiloja, paljon paremmin kuin (viime) sunnuntaina. Siihen on tän viikon vähäinen aika käytetty, että päästään takaisin sille tasolle missä ollaan oltu.

Lauantain ottelu on KTP:n kauden ensimmäinen vieraissa, pelattuaan kotiyleisönsä edessä Ilveksen kanssa identtisillä tilastoilla: voitto, tasapeli ja tappio. KTP:n maalivahti Rasmus Leislahti edusti viime kaudella Ilvestä. Lauantain ottelussa hänellä on siis hieman normaalia enemmän panosta.

- Minulla on Ilveksestä paljon hyviä muistoja ja kiva päästä näkemään vanhoja tuttuja. Odotan innolla peliä ja uskon, että tulee hyvä matsi, Leislahti sanoo KTP:n sivuilla.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Nieminen Juho


Ilves - KTP Ratinan stadionilla lauantaina 29.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KTP:n verkkosivut