AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 3521

AC Oulu
4-3-3
vko.16 // 22.4.2023

Ennakko: HJK-AC Oulu

Ennakko: HJK-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n kolmen kotiottelun putken keskimmäinen peli pelataan huomenna sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu AC Oulu.

Sunnuntain ottelu on kärkikamppailun lisäksi myös Klubipäädyn paluuottelu. Stadionin eteläisessä päädyssä sijaitseva katsomonosa on ollut Palloliiton päätöksestä suljettuna kahden ensimmäisen kotiottelun ajan, mutta nyt kannattajaosasto pääsee takaisin omalle paikalleen.

Kuukausi aloitettiin samalla areenalla Liigacupin finaalilla, jossa HJK oli 2-1 lukemin parempi ja vei kauden ensimmäisen kilpailun nimiinsä.

HJK on pelannut kolme ottelua ennen sunnuntain kohtaamista ja on sarjakärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena. AC Oulu on ollut Veikkausliigassa kahtena edelliskaudella "pieni piikki lihassa" stadilaisille, kun kolmesta edellisestä ottelusta oululaisilla on kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

Edellinen kohtaaminen finaalissa oli tasainen ja ottelu olisi voinut päättyä maalipaikkojen perusteella kummalle tahansa, joten sen perusteella voidaan odottaa todella jännittävää ottelua pohjoisen ja etelän välillä.

- Edellinen pelimme HJK:ta vastaan Liigacupin finaalissa oli AC Oululle kauden ensimmäinen tappio. Tulos oli erittäin vaikea siihen nähden, miten pelasimme. Esimerkiksi meidän Xg (odotetut maalit) oli hieman korkeampi kuin vastustajalla kyseisessä pelissä. Nyt on aika pitää kiinni aikaisemmasta suorituksestamme ja yrittää saada erilainen tulos, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte miettii.

Klubin kokoonpanosta puuttuvat edelleen loukkaantuneet Miro Tenho, Perparim Hetemaj, Lucas Lingman, Anthony Olusanya, Kevin Kouassivi-Benissan ja Aapo Halme. Polvivammaa 9 kuukautta sisukkaasti kuntouttaneelle ja maaliskuussa joukkueen harjoitusvahvuuteen palanneelle topparille Valtteri Morenille tuli harjoituksissa takapakkia, joten paluu pelikentille viivästyy. Poissaolon kesto on vielä epävarma. Morenin polvivammakollega Roope Riski on palannut joukkueharjoituksiin.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Kontinen Joona

HJK - AC Oulu Bolt Arenalla sunnuntaina 23.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut