4-3-3
vko.16 // 23.4.2023

KTP avasi voittotilinsä (KTP-IFK Mariehamn 2-1)

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP pystyi avaamaan sekä maali- että voittotilinsä Veikkausliigassa lauantaina. 2290 Arto Tolsa -areenalle kerääntynyttä katsojaa saivat nähdä raitapaitojen kaatavan IFK Mariehamnin lukemin 2-1 (1-0).

KTP aloitti räväkästi ja kehitteli ensimmäisen 10-minuuttisen aikana kaksi kelvollista maalintekopaikkaa.

Vajaat kaksi minuuttia oli pelattu, kun Gabriel Sandberg ohjasi Joni Mäkelän antaman vapaapotkun niukasti ohi ja muutaman minuutin kuluttua Mika vapautti Willian Pozon tekopaikkaan , mutta kuubalaisen veto kuului samaan "läheltä piti" -sarjaan.

Myös Daan Klinkenbergin pusku Mäkelän vapaapotkusta liippasi läheltä Elmo Henrikssonin vartiomaa IFK-maalia.

Kun KTP ei onnistunut tekopaikoissaan, oli IFK lähellä juhlia johtomaalia 45. minuutilla. Ariel Ngueukam eli paremmin Tuco-nimellä tunnettu kamerunilaishyökkääjä laukoi, mutta KTP-vahti Rasmus Lieslahti onnistui torjumaan hänen vetonsa yläputkeen. Katsomoon tosin näytti vahvastikin siltä, että mikäli pallo maaliin olisi mennyt, se olisi ollut paitsio-osuma. Avustavan erotuomarin lippu pysyi kuitenkin alhaalla.

KTP ja kotiyleisö pääsivät juhlimaan kauan kaivattua kauden avausmaalia aivan avauspuoliajan loppuhetkillä. Matias Lindfors antoi tyylikkään avaussyötön Mikalle, jonka tarkkaa laukausta puolittaisen läpiajon päätteeksi ei KTP:ssäkin Ykkösen kaudella 2018 pelannut puolustaja Jean-Christophe Coubronne pystynyt estämään.

Toinen puoliaika alkoi juuri niin kuin sen ei olisi pitänyt alkaa kotkalaisten kannalta. Furtado aiheutti pallonmenetyksensä jälkeen vapaapotkun ja Thadee Ngamba pukkasi pallon Jamie Hopcuttin antamasta vaparista verkkoon, kun Sandbergin purku tuli suoraan hollille.

Lisää harmaita hiuksia KTP:lle tuli, kun loukkaantunut maalivahti Lieslahti joutui jättämään kentän 62. minuutilla. Maaliin tullut Matias Niemelä oli kuitenkin mies paikallaan ja piti nollan.

Hetken päästä kotkalaisilmeet muuttuivat jälleen iloisiksi. Mäkelä antoi nopeasti lyhyen kulmapotkun muutama minuutti aiemmin vaihdosta kentälle tulleelle Jack de Vriesille, jonka tarkka syöttö tavoitti Furtadon, ja hänen tyylikäs sijoituksensa painui vasempaan alanurkkaan.

Pelin loppuhetket KTP puolusti sitkeästi johtoaan onnistuneesti.