AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-6-1

21

(1-0)

Yleisöä 2290

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.16 // 21.4.2023

Ennakko: KTP-IFK Mariehamn

Ennakko: KTP-IFK Mariehamn

Kuva: Mikko Mäkelä

IFK Mariehamn jättää kotisaarensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa, kun joukkue seilaa Ahvenanmaalta KTP:n vieraaksi Kotkansaarelle.

Liigacupin ottelussa helmikuussa Maarianhaminassa joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin. Nyt kumpikin hakee kauden ensimmäistä voittoaan Veikkausliigassa – molemmilla on kahdesta ottelusta tilillään yksi piste.

KTP:lla on hyvin tiedossa IFK Mariehamnin vahvuudet.

- Se hyökkää todella suoraviivaisesti. Joukkueessa on taitavia ja nopeita pelaajia hyökkäyksessä. Meidän pitää olla valmiina IFK.n nopeissa vastahyökkäyksissä, toteaa kotkalaisten Matias Lindfors.

Lindfors uskoo myös, että KTP:lla on vielä varaa parantaa esityksiään reilustikin.

- Joukkueen harjoituskausi meni hyvin ja lupaavasti, vaikka vieläkin on paljon parannettavaa, jotta pystymme pelistä toiseen pelaamaan paremmalla tasolla koko ottelun ja sitä kautta saamaan aikaan hyviä tuloksia.

IFK-leirissä puolestaan osataan varautua KTP:n korkeaan ja aktiiviseen prässiin.

- Olemme harjoitelleet sitä silmällä pitäen ja puhuneet siitä. Lauantaina sitten nähdään, millainen ottelusta tulee. On mahdollista, että KTP ei prässää lainkaan niin paljon kuin aiemmin – ei voi koskaan tietää. Mutta olemme valmiita, jos he prässäävät, IFK:n päävalmentaja Daniel Norrmén sanoo Nya Ålandille.

Norrmén uskoo, että IFK:lla on eväät iskeä. Maaleja joukkue on kauden avauskierroksilla tehnytkin jo kolme, kun KTP:n saldo näyttää vielä nollaa.

- Minusta meillä on hyökkäyspäässä tarpeeksi vauhtia päästäksemme hyville maalipaikoille, kun vain saamme prässin purettua. Toisaalta meillä oli isoja vaikeuksia viimeksi, kun kohtasimme KTP:n, joten on vaikea sanoa.

IFK Mariehamnilla on käytettävissään koko ryhmä pitkäaikaispotilaita Olawale Tehea ja Patrik Raitasta lukuun ottamatta.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Roth Matti

KTP - IFK Mariehamn Arto Tolsa Areenalla lauantaina 22.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, Ålandstidningen