AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-4-3
#5 Ndiaye #8 Siira

22

(2-0)

Yleisöä 2322

AC Oulu
4-3-3
#9 Coffey #9 Coffey
vko.15 // 13.4.2023

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka avaa Veikkausliigakauden kotiottelut perjantaina, kun AC Oulu saapuu vieraaksi Tehtaan kentälle.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli kauden kynnyksellä tuskastunut kenttäolosuhteisiin, sillä joukkue pääsi ennen sarja-avausta harjoittelemaan vain muutaman kerran ulkona täysimittaisella kotikentällään. Nyt tilanne on jo toinen ja päävalmentaja lähteekin kohti kotiavausta huomattavasti luottavaisemmin.

– Tosi mukava päästä Tehtikselle pelaamaan huomenna. On saatu treenattua siellä nyt jo mukavasti ja meidän terveystilanne on huomattavasti parempi, kuin tähän asti.

– Isossa kuvassa kuitenkin kun katsotaan, niin onko meillä jo ihannekokoonpano löytynyt? Niin, ei ole. Entä onko meidän peli valmista? Ei vielä. Nyt on kuitenkin kiva lähteä peliin tosissaan taistelemaan pisteistä. Avausottelusta tappio, niin nyt on alusta asti panosta ja halutaan avata meidän pistetili voitolla.

Koskilaisten terveystilanne on perjantaihin lähdettäessä tosiaan poikkeuksellisen hyvä koko kevääseen verraten, sillä varmoina poissaolijoina ovat ainoastaan Mehdi Boukassi, sekä Vigori Gbe. Tämä tarkoittaa sitä, että valmennuksella on positiivinen ongelma sen suhteen ketä kokoonpanoon nimetään.

– Positiivinen fiilis sen suhteen, että ollaan huomattavasti valmiimpia kuin Seinäjoella. Nyt on myös se tilanne, että vaihdosta saadaan vaihtoehtoja, millä pystytään muuttamaan pelin suuntaa.

AC Oulu aloitti Veikkausliigakautensa hienolla voitolla KTP:n vieraana Kotkassa lukemin 0-2. Ennakkoon odotetussa matsissa oululaiset pystyivät vastaamaan hyvin kotkalaisten hypeen, mikä nousijajoukkueella yleensä on, eikä vihreäraitaiset päässeet yllättämään kauden avauksessa.

Hyvässä vireessä oleva perjantain vierasjoukkue on pelannut koko talvikauden hyvin ja saman vireen voidaan olettaa jatkuvan, kun sen hiipumisesta ei kuitenkaan näytä olevan mitään merkkejä. Oululaiset lähtevätkin otteluun hienoisena ennakkosuosikkina hakemaan kolmen pisteen pottia pohjoiseen.

- FC Haka rakentaa tällä kaudella viime kauden mahtavien saavutusten päälle. Heidän organisoituminen kentällä on samanlainen kuin viime kaudella ja perustuu 3-4-3-järjestelmään. Hyvin puolustuksensa organisoinut Haka on joukkue, joka luonnollisesti yrittää puolustaa eteenpäin erittäin aktiivisesti. Pallon kanssa he käyttävät rotaatioita ja ylivoimia löytääkseen avainpelaajia, kuten Janne-Pekka Laine tai Juan Lescano luomaan peliä. Haka on myös erityisen vaarallinen hyökkäyspelissä, joissa Logan Rogersonin nopeus ja 1v1-taidot ovat erityisen vaarallisia mille tahansa Veikkausliigan joukkueelle, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte arvioi vastustajaa.

- Pisteiden saamiseksi AC Oulun tulee olla jälleen erittäin hyvä ja tasainen koko pelin ajan. Mutta uskomme, että paras versio AC Oulusta on vielä tulossa ja tällä viikolla joukkue on saavuttanut merkittävää edistystä harjoituskentällä, joten joukkue on valmis Valkeakosken peliin.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Mäkinen Kalle


FC Haka - AC Oulu perjantaina 14.4. kello 18.00 Tehtaan kentällä. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, AC Oulun verkkosivut