AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 1698

AC Oulu
5-3-2
#7 Karjalainen
vko.42 // 18.10.2022

Ennakko: SJK-AC Oulu

Ennakko: SJK-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

SJK ja AC Oulu kohtaavat keskiviikkona 19.10. OmaSp Stadionilla ja panoksena ottelussa on jatkopaikka Veikkausliigan Eurolopputurnauksessa.

Nyt kun Veikkausliiga on päättynyt, on keskiviikkona alkavien europudotuspelien jatkopelit harvinaisen selkeät. SJK kohtaa puolivälierissä AC Oulun OmaSp Stadionilla ja FC Inter kohtaa samaan aikaan VPS:n. Näiden otteluiden voittajat kohtaavat toisensa heti lauantaina 22.10. välierässä, ja tuo ottelu pelataan ylemmäksi Veikkausliigassa sijoittuneen kotikentällä. Eli jos SJK menee jatkoon ja VPS kaataa samalla FC Interin, pelattaisiin ensi lauantaina OmaSp Stadionilla Pohjanmaan derby. Jos taas SJK ja FC Inter voittaa, lähdettäisiin lauantaina Turkuun Veritas Stadionille. Finaalit pelataan ensi viikolla kahdessa osassa, kotona ja vieraissa, ja niissä vastaan tulisi FC Haka. Kaksiosaisen finaalin voittaja saa paikan ensi kesän europeleihin.

AC Oululle taistelu eurocup-paikoista on melkoisen harvinaista herkkua.

- Tämä Eurolopputurnauspaikka on palkinto hyvästä työstä, jota pelaajat ovat tehneet ja mahdollisuus nauttia. Kaikki eivät tätä mahdollisuutta saa, Laivastonsinisten päävalmentaja Ricardo Duarte muistuttaa.

- Tämä on ehkä yksi seuran historian suurimmista otteluista, emmekä ole tällaisia juuri kokeneet. Meidän kaikkien pitää olla nöyriä, mutta samalla kunnianhimoisia. Uskon että pelaajat todella nauttivat tällaisesta tilaisuudesta.

SJK:ssa edessä olevaan otteluun suhtaudutaan yhtä lailla kaikella vakavuudella ja tarmolla.

– Aloitimme valmistautumisen tähän peliin jo heti sunnuntaina, paluumatkalla edellisestä pelistä. Kävimme vielä valmennusryhmän kanssa peliä läpi edellisenä yönä. Siten halusimme olla valmiita, kun tänään tulimme harjoituksiin. Halusimme, että pelaajat ovat mahdollisimman tuoreena, niin jalkojen kuin mentaalipuolen kanssa, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Kaikki fokus on tässä keskiviikon tärkeässä ottelussa. Haluamme aggressiivisen ja intensiivisen esityksen kotikentällä. Ja haluamme päästä jatkoon seuraavalle kierrokselle, Gómez jatkaa.

Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa SJK tosiaan kierrätti hieman pelaajia, jotta kaikki olisi mahdollisimman tuoreena keskiviikon puolivälierässä sekä sitä mahdollisesti jo lauantaina seuraavassa välierässä. Lisäksi osalla pelaajista oli ollut pikkuvammoja sekä flunssaa. Nyt vammoja on paranneltu ja flunssasta toivuttu. Oletuksena on, että SJK saa parhaan mahdollisen kokoonpanon jalkeille keskiviikkona.

Varmuudella SJK:lta on sivussa ainoastaan Moshtagh Yaghoubi, joka ei saa lainasopimuksen vuoksi pelata AC Oulua vastaan ja laitapuolustaja Pablo Andrade, joka sai punaisen kortin päätöskierroksella. Kaikki korttitilit on nollattu europudotuspelien alkuun. Pitkäaikaisloukkaantuneena ollut Martti Haukiojakin teki yllätyspaluun kentille viime ottelussa Interiä vastaan. Haukiojan vamma oli pitänyt miehen pois kentiltä heinäkuusta lähtien.

AC Oulu lähtee ennakkoon kenties hiukan haastajana Seinäjoelle, mutta päävalmentaja Duarte odottaa tiukkaa taistoa.

- Uskon että meillä on vielä näytettävää, mutta SJK on toki kova vastustaja ja yksi liigan parhaista joukkueista. Se on hyvin organisoitu joukkue ja pelaajat tietävät mitä kentällä pitää tehdä. SJK:lla on laatua ja he ovat vaikeasti lyötävä joukkue. Meidän pitää olla puolustuksessa hyviä, mutta saamme varmasti omat tilaisuutemme hallita peliä.

- Pienet asiat ratkaisevat ja päättäväisempi joukkue menee jatkoon, Duarte uskoo.

Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, eli tasatilanteessa voittajaa haetaan 2 x 15 min jatko-ottelun sekä tarvittaessa rangaistuspotkukilpailun kautta. Voittaja etenee pudotuspelien välierään ja häviäjän kausi päättyy.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Kontinen Joona

SJK - AC Oulu OmaSp Stadionilla keskiviikkona 19.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, ACO TV