AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-2-4

21

(2-0)

Yleisöä 739

FC Lahti
4-4-2
vko.39 // 1.10.2022

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu saa sunnuntaina haastajasarjan ottelussa vieraakseen FC Lahden, joka elättelee vielä pientä toivonkipinää suorasta säilymisestä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lahdessa AC Oulu nappasi pisteet 2–0-voitolla. Otso Liimatta vei vierailijan johtoon ja López lopetti lahtelaisten kirin toisella jaksolla. Oulussa puolestaan joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin, jossa lahtelaiset olivat lopussa lähellä voittoa. AC Oulun maalivahti Calum Ward pelasti oululaisille pisteen.

- Odotan hyvää peliä ja ottelua, jossa nähdään myös maaleja toisin kuin viimeksi. Lahti varmasti hakee parasta ryhmitystä viimeisiin peleihin. Tiedämme kuitenkin, että heillä on hyviä hyökkäyspään pelaajia ja meidän pitää olla valmiina, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

FC Lahden asema alemmassa loppusarjassa muuttui entistä tukalammaksi keskiviikkona. Vaasan Palloseura iski Hiihtiksellä kaksi osumaa, eikä lahtelaiset saaneet kuparista rikki. Tappion myötä ero kolmanneksi viimeisenä olevaan IFK Mariehamniin pysyi yhdeksässä pisteessä, kun jäljellä on enää kolme ottelua. Lahden maaliero on IFK:a huonompi, joten suora säilyminen on enää teoreettinen.

Lahti lähti pitkälle vierasmatkalle jo lauantaina. Martinos Christofi on pelikiellossa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuvat varmasti nuorisomaajoukkueen matkaan lähteneet Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Vilho Huovila ja Akseli Puukko. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa nähdä ottelussa onnistumisia, jotka lisäisivät joukkueen itseluottamusta.

– Lähestymme ottelua siten, että meidän pitää hakea onnistumisia ja onnistumisen tunteita niin joukkueen kuin yksilöinäkin. Haluamme saada tilanteita, joissa pystymme uhkaamaan vastustajan puolustuslinjaa ja olemaan vaarallisia. Samaa haluamme luoda myös vastustajan rangaistusalueelle, jotta olemme vaarallisia. Meillä ei ole enää selkeää tulospainetta, vaan haluamme onnistumisia, Mannila tiivisti.

AC Oululla on alla pitkä paluumatka Maarianhaminasta keskiviikon ottelusta, mutta tämä ei päävalmentaja Duarten mukaan ole iso ongelma.

- Uskon että olemme valmiita, koska ollaan jo loppukaudessa. Uusia asioita ei sillä lailla tule, joten yksi harjoitus ennen ottelua riittää.

Duarte toivoo laivastonsinisten kannattajien löytävän myös sunnuntaina tiensä katsomoon.

- Olemme hyvässä vireessä ja toivon, että kaikki tulevat kannustamaan meitä, sillä jos voitamme, olemme hyvin todennäköisesti mukana taistelemasta europaikasta kauden päätteeksi.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu - FC Lahti Raatin Stadionilla sunnuntaina 2.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Lahden verkkosivut