AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-2-4

21

(2-0)

Yleisöä 739

FC Lahti
4-4-2
vko.39 // 2.10.2022

AC Oulu varmisti Haastajasarjan ykköspaikan (AC Oulu-FC Lahti 2-1)

AC Oulu varmisti Haastajasarjan ykköspaikan (AC Oulu-FC Lahti 2-1)

AC Oulu karkasi voitolla muilta tavoittamattomiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kärsi vierastappion AC Oululle ja näin ollen lahtelaisten osaksi varmistui liigakarsinnat. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin oululaisten 2–1-voitto.

FC Lahti tuli Ouluun pirteästi ja jo puolen minuutin kohdalla Loorents Hertsi ja Macoumba Kandji pelasivat hienon seinäpelin. Kandji lähti ampumaan ja veto kolahti AC Oulun maalin tolppaan. Pallo kuitenkin meni tolpasta päätyrajan toiselle puolen. Peli aaltoili päästä päähän ja myös kotijoukkue pääsi maalipaikoille. Otso Liimatta tarjosi viereen ja Noah Pallas pääsi ampumaan. Pallaksen veto meni lahtelaisten onneksi tolppaa nuollen ohi maalin.

Jakson puolivälin lähestyessä Oulu iski nopeaan tahtiin kahdesti. Ensin Magnus Breitenmoser sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueella ja ampui. Veto upposi täydellisesti Antonio Regueron vartioiman maalin yläkulmaan ja Oulu siirtyi johtoon. Hetkeä myöhemmin Liimatta pujotteli lahtelaispuolustuksen läpi. Teemu Penninkangas onnistui vielä blokkaamaan Liimatan vedon, mutta pallo tuli suoraan Ibra Sekajjalle, joka tuplasi AC Oulun johdon. Samoissa 2–0-lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Lahti tuli myös toiselle jaksolle pirteästi, mutta ensimmäisen huippupaikan loi kotijoukkue. Liimatta alusti ja Sekajja ampui. Reguero onnistui kuitenkin torjumaan vaarallisen laukauksen. Toisessa päässä paras lahtelaispaikka tuli kulmapotkusta. Avauskokoonpanossa ollut Daniel Koskipalo pääsi lataamaan vastapalloon, mutta maaliin asti veto ei mennyt. Juho Pirttijoki pääsi vielä irtopalloon ja ampui päin oululaiskassaria Juhani Pennasta, joka liimasi pallon.

Lopussa Lahti onnistui lisäämään painetta oululaisten maalille. Pyry Lampinen ampui nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta kokenut Rafinha sai jalkansa pallon eteen. Lahden pitkä maaliton putki tuli päätökseen noin seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua. Chinedu Geoffrey kokeili kaukaa ja pallo pysähtyi pystypuuhun. Arlind Sejdiu oli irtopallossa ensimmäisenä ja siirsi sen maaliin.

Maalin jälkeen Lahti loi vielä painetta ja sai puolittaisia paikkoja. Parhaat paikat tulivat Lampiselle ja Geoffreylle, mutta Oulu kesti. Lahden hyökätessä riskillä, aukeni vastaiskumahdollisuuksia myös AC Oululle. Lisäajalla Reguero onnistui nollaamaan kymmenen maalin Michael Lópezin. Kun lisäosumia ei nähty, jäivät pisteet pohjoiseen ja samalla AC Oulu sinetöi ykkössijansa Haastajasarjassa.