AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1
#17 Muati Modesto

11

(1-0)

Yleisöä 854

FC Haka
4-3-3
#27 Arthur
vko.41 // 16.10.2022

FC Honka ja FC Haka päätyivät tasapeliin (FC Honka-FC Haka 1-1)

FC Honka ja FC Haka päätyivät tasapeliin (FC Honka-FC Haka 1-1)

Honka ja Haka kävivät tasaisen taistelun pisteistä. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka ja FC Haka eivät saaneet tällä kaudella selvyyttä toistensa paremmuudesta, kun sunnuntai-illan ottelu Espoon Tapiolassa päättyi 1-1-tasapeliin.

Sarjassa Honka oli neljän pisteen verran parempi, mikä riitti kolmanteen sijaan ja siitä osoituksena joukkue pääsi vastaanottamaan pronssiset mitalit sunnuntaisen taiston päätyttyä. Siihen päättyi myös kotijoukkueen kausi tämän vuoden osalta, mutta Haka puolestaan jatkaa vielä puolentoista viikon päästä pelattavissa Eurolopputurnauksen finaaliotteluissa.

Sunnuntain kohtaamisessa espoolaiset ottivat ottelussa johtoaseman ensimmäisellä jaksolla. Avausmaali syntyi jo 15. minuutilla, kun Haka menetti pallon keskialueella. Jerry Voutilaisen upea pystysyöttö vapautti Rui Modeston vasemmalta laidalta, eikä mies erehtynyt, kun pääsi nokikkain Haka-maalissa pelanneen Mika Hilanderin kanssa. Oikean jalan tarkka sijoitus takanurkkaan oli ensimmäisen jakso ainoa osuma.

Toisella jaksolla Haka otti ottelua yhä enemmän ja enemmän hallintaansa. Varsinkin 70. minuutilla Florian Baakin toista keltaista seuranneen ulosajon jälkeen pallo oli pääasiassa espoolaisten puolella kenttää. Kaiken kaikkiaan Haka hallitsi toista puoliaikaa ja sai luotua kymmenen maalintekotilannetta kotijoukkueen yhtä vastaan.

Palkinto tuli lopulta 86. minuutilla, kun Jude Arthur toi valkopaidat tasoihin. Janne-Pekka Laine lähetti keskityksin boksin sisään, Honka puolustus epäonnistui purussa ja Arthur pääsi puskemaan pallon Honka-maalissa pelanneen Roope Paunion nenän edestä sisään.

Ottelun lopussa koskilaisilla oli muutama paikka kääntää ottelu vielä voitoksi, mutta sen paremmin Henri Malundama, Salomo Ojala kuin Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Konsta Merveläkään eivät onnistuneet omista paikoistaan.