AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1
#17 Muati Modesto

11

(1-0)

Yleisöä 854

FC Haka
4-3-3
#27 Arthur
vko.41 // 15.10.2022

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka päättää upean Veikkausliigakautensa 2022 sunnuntaina kotiyleisön edessä Tapiolan urheilupuistossa, kun se kohtaa FC Hakan.

Honka varmisti viime kierroksella lopullisesti kolmannen sijan, pronssimitalit ja paikan europeleihin ensi kaudeksi. Hongan selvästi paremman maalieron turvin sijoitus oli käytännössä varma jo ennen SJK-ottelua, mutta siitä tullut tasapelipiste repäisi eron neljäntenä olevaan Hakaan neljään.

– Haluamme päättää tietysti kauden kunnialla ja ottaa voiton kauden viimeisestä ottelusta. Meidän tapoihimme joukkueena ja seurana kuuluu olla ammattimaisia loppuun saakka ja jokaisessa tapahtumassa, jossa Honka-logo on rinnassa. Haluamme ehdottomasti kiittää kotiyleisöä, kaikkia paikalle tulevia ja koko yhteisöä sillä, että hoidamme ottelun kunnialla ja otamme kolme pistettä.

- On tietysti myös hienoa, että saamme lopettaa kotiotteluun ja juhlia yhdessä myös Hongasta poistuvia pelaajia, uransa sunnuntaina päättävä Honka-kapteeni Duarte Tammilehto sanoo.

Sunnuntaina vieraaksi saapuu juurikin Hongan tapaan hienon kauden pelannut Haka. Hongasta poiketen valkeakoskelaisten kausi ei vielä sunnuntaina tule päätökseensä, vaan se pelaa vielä europaikasta eurofinaaleissa. Niihin Hakan vastus selviää eurolopputurnauksen aiempien pelien myötä, jossa kohtaavat sijoille 5-8 sijoittuneet joukkueet. Nämä ovat SJK, FC Inter, AC Oulu ja joko VPS tai IFK Mariehamn.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella viihdyttävää jalkapalloa ja sellaista on varmasti luvassa sunnuntainakin. Tämä siitäkin huolimatta, että Veikkausliigan maalipörssin kärki Lee Erwin joutuu jättämään pelin väliin korttitilin täyttymisen johdosta. Päävalmentaja Teemu Tainio tosin paljastaa, että myös muutoinkin kierrätystä on luvassa.

– Me lähdetään otteluun täysin riskittömästi, eli kaikki kortin päässä pelikiellosta olevat pelaajat jäävät sivuun. Meillä on kuitenkin kauden tärkeimmät pelit kuun lopussa, mihin meidän pitää olla valmiita.

– Huominen onkin näille vähemmälle peliajalle jääneille nyt todellinen näytönpaikka. Haluan itse nähdä heidän pelaamistaan, mutta ymmärrettävästi myös heidän uransa kannalta on tärkeää antaa näyttöjä myös muualle.

Vaikka sunnuntaina onkin luvassa kierrätystä, niin se ei tarkoita, että Haka lähtisi otteluun kevyin ajatuksin.

– Kyllä me lähdetään täysillä voitosta taistelemaan. Siellä on kokoonpanossa paljon nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat näyttää parastaan!

Loukkaantumisista johtuen sivussa Hakalta on ainoastaan pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe, joten sikäli Tainiolla joukkoineen on hyvä tilanne kokoonpanoa valitessa.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Antamo Dennis

FC Honka - FC Haka sunnuntaina 16.10. kello 17.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Hakan verkkosivut