AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1895

FC Haka
3-4-3
vko.40 // 6.10.2022

KuPS ja Haka maalittomaan (KuPS-FC Haka 0-0)

KuPS ja Haka maalittomaan (KuPS-FC Haka 0-0)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura koki kirvelevän takaiskun, kun se pelasi kotikentällään Väre Areenalla maalittoman tasapelin FC Hakan kanssa. Tasapelin myötä KuPS:n mestaruus ei ole enää joukkueen omissa käsissä.

KuPS oli tehnyt uuden muutoksen avauskokoonpanoonsa sitten sunnuntain voitokkaan FC Honka-ottelun.Taneli Hämäläinen otti avausyksitoistikossa Saku Savolaisen paikan oikeana laitapuolustajana.

Ottelusta povattiin tasaista vääntöä – olihan molemmilla joukkueilla todella suuret panokset pöydällä.

KuPS otti heti ottelun ensihetkistä lähtien vahvan pallokontrollin ja pakotti vieraansa matalaan puolustusblokkiin. Keltapaidat pitivät yllä vahvaa pallotempoa, mutta murtautuminen varsinkin kentän keskikaistalta oli vaikeaa.

Haka yritti hakea omia paikkojaan vastahyökkäyksien kautta. Paria puolittaista vastahyökkäysaihiota lukuun ottamatta valkeakoskilaisten hyökkäykset jäivät vähiin.

KuPS oli ensimmäisellä 45-minuuttisella parikin kertaa kiusallisen lähellä maalintekoa. Jälleen keskushyökkääjänä aloittanut Gabriel Bispo pääsi päineen yrittämään kahteenkin kertaan lähietäisyydeltä, mutta viimeistelyt karkasivat niukasti maalin ohi.

Toiselle puoliajalle tultaessa Haka aktivoi omaa pelaamistaan ja KuPS:n pelinavaaminen muuttui haastavammaksi. Ottelun toisella jaksolla vieraat olivat jopa ajoittain vahvasti niskan päällä, mutta KuPS:n uhrautuva puolustuspelaaminen esti vieraiden maalintekoyritykset.

KuPS haki toisella puoliajalla kentälle hyökkäysvoimaa tuomalla Tim Väyrysen, Filip Valencicin ja Clinton Antwin. Kolmikosta varsinkin Antwi toi nopeutta ja taisteluilmettä kentälle, mutta kokonaisuudessaan KuPS:n toisesta puoliajasta jäi vaisuhko maku. Ottelun loppuhetkille KuPS sai jälleen painetta vieraidensa alueelle ja pari puolittaista paikkaakin, mutta viimeiset ratkaisut eivät tänään olleet tarpeeksi teräviä ja näin pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä.