AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1895

FC Haka
3-4-3
vko.40 // 4.10.2022

Ennakko: KuPS-Haka

Ennakko: KuPS-Haka

Kuva: Juha Leskinen

Panokset kasvavat Veikkausliigan Mestaruussarjassa ja tämä näkyy selkeästi keskiviikkona Väre Areenalla KuPS:n isännöidessä FC Hakaa.

Helsingin Jalkapalloklubin ohella mestarisuosikiksi lukeutuva KuPS on pakkovoiton edessä, mikäli keltapaidat mielivät taistella mestaruudesta aina loppuun asti. Helppoa se ei tule heille olemaan, sillä Haka on ollut kuopiolaisille paha vastus ja lisäksi koskilaisten peli vaikuttaisi olevan kauden parhaassa iskussa juuri oikeaan aikaan.

Haka on ollut viime vuosien aikana KuPS:lle kinkkinen vastustaja. Viimeksi joukkueet kohtasivat heinäkuun viimeisenä päivänä Valkeakoskella – tuolloin Tehtaan Kentän isännät nujersivat kuopiolaisvieraansa kahden Elias Mastokankaan maalin turvin 2-1. Toukokuussa Kuopion Väre Areenalla KuPS oli puolestaan vahvempi Veikkausliigan ottelussa samoin 2-1 lukemin. Kesäkuun lopulla joukkueet pelasivat Suomen Cupin puolivälieräottelussa Valkeakoskella. Varsinaisen peliajan jälkeen lukemat olivat 2-2, mutta KuPS eteni jatkoon rangaistuspotkukilpailun kautta, maalivahti Otso Virtasen noustua kuopiolaisten suurimmaksi sankariksi.

Keskiviikkona pelattava Veikkausliigan huippukamppailu on molemmille joukkueille hurjan tärkeä. Voitolla KuPS nousisi hiillostamaan sarjakärki HJK:a kahden pisteen päähän, mikä jättäisi kuopiolaisille kaiken omiin käsiinsä kahteen viimeiseen otteluun. KuPS:lla on Hakan jälkeen vielä kotiottelu FC Interiä vastaan ennen kauden päättävää HJK-vierasottelua. Mahtavaa kautta pelaava Haka puolestaan haistaa mahdollisuutensa nousta liigamitaleille ensimmäistä kertaa sitten kauden 2007. Mitaleille nousu vaatii valkeakoskelaisilta todennäköisesti jäljellä olevien kolmen ottelun voittamista.

Haka pelasi sunnuntaina kotonaan niin ikään huippuvireessä ollutta Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan ja esitti todella ehjän yhdeksänkymmentäminuuttisen, mistä ei päävalmentaja Teemu Tainiollakaan ollut kuin hyvää sanottavaa.

– Kokonaisuudessaan olin tyytyväinen sunnuntain peliin. Ihan vain muutamia juttuja ollaan sen jälkeen käyty puolustuksesta läpi.

– Sunnuntaista on niin lyhyt aika, että pääpaino on ollut palautumisessa. Kun on tuore kroppa ja tuore pää, niin sillä pärjätään jo aika pitkälle.

KuPS isännöi sunnuntaina puolestaan FC Honkaa, voittaen Hakan pahimman kilpakumppanin niukasti 3-2. Kuopiolaisten Janis Ikaunieks oli ottelussa pelipäällä viimeistellen kaksi ja lisäksi syöttäen Gabriel Bispon tekemän voittomaalin. Ikaunieksin lisäksi kotijoukkueen riveistä löytyy myös Tim Väyrynen, joka on viimeistellyt tällä kaudella 11 osumaa ja pitää näillä hallussaan Veikkausliigan maalipörssin neljättä sijaa.

Kotijoukkueen valmennus puolestaan takuuvarmasti miettii, että millä Hakan tulikuuma maalitykki Lee Erwin voidaan pysäyttää. Sekä vasemmalla, että oikealla tuhojaan tehnyt skottihyökkääjä johtaa liigan maalipörssiä 17 osumallaan ja tulee varmasti olemaan kuopiolaisten tiukassa vartioinnissa.

Pienoisen takaiskun valkopaitojen valmistautumiseen tuo Janne-Pekka Laineen ja Atte Sihvosen pelikiellot korttitilien täyttymisen johdosta.

– Pelikieltojen myötä meille tulee väkisin kierrätystä, mikä on tietysti tässä ottelutahdissa muutoinkin tarpeen, Tainio näkee.

– KuPS on taas aika paljon peluuttanut samaa permanenttia viime aikoina, joten jännä nähdä, että lähtevätkö nyt kierrättämään meitä vastaan.

Laineen ja Sihvosen lisäksi valkopaitojen ainoa poissaolija on pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1 : Kuukasjärvi Arttu
AET 2 : Komppa Paavo
4.ET: Pesonen Miika


KuPS - FC Haka Väre Areenalla keskiviikkona 5.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut