AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#19 Terho #7 Hostikka

21

(1-1)

Yleisöä 7052

HIFK
3-5-2
#35 Savio
vko.35 // 4.9.2022

Ennakko: HJK-HIFK

Ennakko: HJK-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

HJK pelaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisen kotiottelunsa maanantaina, kun rakas paikallisvastustaja HIFK saapuu "vieraaksi" Bolt Arenalle.

Stadin Derbyksi kutsutussa perinteikkäässä paikalliskamppailussa kohtaavat sarjataulukon ääripäät: HJK nousisi voitolla yksin sarjataulukon kärkeen, kun taas sekavan kauden pelannut HIFK on jumiutunut viimeiselle sijalle.

Maanantai-illan Derby käynnistää samalla HJK:n härkäviikon, kun sinivalkoiset pelaavat kuuden päivän sisällä kolme ottelua. Torstaina Bolt Arenalla on edessä Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskamppailu puhtaalla pelillä Espanjan La Ligan aloittanutta Real Betisiä vastaan, ja kiireisen viikon huipentaa sunnuntainen Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros, jolloin Klubi matkustaa Tapiolaan Hongan vieraaksi.

Vaikka etukäteen on puhuttu, että mikä tahansa muu tulos kuin HJK:n suurinumeroinen voitto olisi yllätys, ei HIFK ole aseeton huomenna. Peruspelaaminen on kehittynyt läpi kauden niin, että kaikilla tulee olemaan vaikeuksia HIFK:n kanssa, mikäli edes pienen mahdollisuuden siihen antaa. Sen ovat saaneet todistaa niin VPS kuin Inter Cupissa. Virheitä sattuu edelleen liikaa rangaistusalueilla ja niiden saaminen pois pelistä onkin asia, joka voisi mahdollisia voittoja tuoda. HIFK lähtee tähänkin otteluun vain voitto mielessä ja haussa.

– Ajatuksena on se, että peli, joka meidän on taas ehdottomasti voitettava. Meillä on ollut jokainen peli vähän veitsi kurkulla, kun ollaan loppupäässä sarjaa. Noi on pelejä, jotka eivät ole koskaan jättäneet kylmäksi. Aina tapahtuu. Tässä kohtaa on erittäin isot panokset, meillä on selviytymiskamppailu ja Klubilla on mestaruus kyseessä. Kummatkin haluavat kolme pistettä. Ei varmasti tule olemaan mikään lässyn, lässyn -peli, HIFK-kapteeni Sakari Mattila sanoo.

Härkäviikkoon valmistautuvalla HJK:lla on takanaan harvinainen viikko, kun kalenterissa ei ole ollut ensimmäistäkään ottelua.

– Tosi hyvä treeniviikko takana, pitkästä aikaa pystyimme vetämään tällaisen [täyden viikon]. Ollut hyviä, intensiivisiä treenejä, ja olemme päässeet käymään läpi omaa pelaamistamme ja niitä isoja periaatteita, joissa meidän pitää olla hyviä. Hieno viikko edessä, ja peli kerrallaan edetään – fokus on nyt täysin Derbyssä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Mattila muistuttaa, että Stadin derbyissä ei sarjataulukkoa tuijotella.

– Voimasuhteet eivät päde. Meillä on ollut montaa kertaa sellainen tilanne pelissä, kun ollaan lähdetty, että meillä ei ole muuta kuin voitettavaa. Klubilla on ollut kovat paineet, että heidän pitää näyttää, että ovat kalliimpia, mahtavampia ja suurempia. Olemme päässeet kiusaamaan ja saatu aika hyviä tuloksia pariin, kolmeen vuoteen.

- Se on kyllä näyttänyt, että aina kaikkea voi tapahtua ja sattua. Kyllä nämä ovat sellaisia pelejä, joita itsekin 33-vuotiaana vielä odottaa. Kohta taas mennään kunnolla, Mattila ennakoi.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Varmuudella sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Roope Riski, Valtteri Moren sekä Manuel Martic, joka on palaamassa harjoitusvahvuuteen ensi viikolla. Lisäksi on joitain pienempiä kolhuja, joiden kohtalo selviää vasta maanantaina. Kokoonpanoon palaa varmuudella reilun kuukauden sivussa loukkaantumisen takia ollut Paulus Arajuuri.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Roth Matti

HJK - HIFK Bolt Arenalla maanantaina 5.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut