AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.35 // 4.9.2022

​Mixu Paatelainen ei kiertele: "Säilyminen vaatii voittoja"

​Mixu Paatelainen ei kiertele: "Säilyminen vaatii voittoja"

Mixu kiittelee HIFK-faneja tuesta. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK kohtaa maanantaina Stadin derbyssä HJK:n ja pelaa jo miltei veitsi kurkulla Veikkausliigassa säilymisen osalta.

HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen valaa uskoa mahdollisuuksiin kärkipaikalle tähyävää paikallisvastustajaa vastaan.

- Viimeiset pelit ovat olleet meiltä ihan pirteitä. Me emme toki ole toimineet hyvin rangaistusalueiden sisällä. Sitä lähdetään parantamaan. Toki tiedostamme, että HJK on vahva joukkue ja porskuttaa taas taistelemassa mestaruudesta.

- Tämä on meille jopa vielä tärkeämpi peli kuin heille, voittoa lähdetään hakemaan, Mixu linjasi derbyn ennakkomediatilaisuudessa.

HIFK:lla on matkaa karsijan paikallekin melkoisesti, mutta mahdotonta kipuaminen kuiville ei missään nimessä ole. Realiteetit ovat kuitenkin hyvin tiedossa.

- Säilyminen vaatii voittoa, tasapeleillä ei pitkälle pötkitä. Haluamme olla rohkeita, hyökätä ja luoda tilanteita. Olemme luoneetkin, mutta viimeistely ei ole ollut hyvää selkeistäkään paikoista.

- Pelit tietysti vähenevät koko ajan, mutta me keskitymme vanhan sanonnan mukaan aina seuraavaan. HJK on vaikea vastustaja, mutta sinä päivänä, kun syöttöpelimme kulkee, pääkoppa pysyy kirkkaana ja panemme pallot paikoista maaliin, niin pystymme haastamaan, Paatelainen uskoo.

Yksi suuri voimavara HIFK:lle ovat Paatelaisen mukaan kannattajat, jotka ovat pysyneet tiukasti joukkueen tukena kaikista vaikeuksista huolimatta.

- Fanit ovat olleet aivan uskomattomia. He ovat kannustaneet ja olleet takanamme, vaikka kausi on ollut mitä on ollut. Suuri kiitos kuuluu faneille siitä, että he ovat niin lojaaleja kuin ovat, Mixu ylistää.

Lisää uutisia