AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#9 Erwin #9 Erwin

21

(0-1)

Yleisöä 1423

FC Honka
4-5-1
#17 Muati Modesto
vko.35 // 31.8.2022

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Haka saa torstai -illan Veikkausliigan huippukamppailussa vastaansa huimassa vireessä olevan FC Hongan.

Kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, missä pelissä voi olla jopa liigan pronssimitalit. Tällä hetkellä joukkueilla on vielä kymmenen pistettä eroa vierailija Hongan hyväksi, mutta voitolla Haka kaventaisi eron seitsemään pisteeseen. Tämän jälkeen pisteitä jaetaan vielä kaikkiaan 18 ja joukkueet tulisivat ylemmässä loppusarjassa kohtaamaan toistamiseen. Päästäkseen varmasti Mestaruussarjaan, koskilaiset tarvitsevat torstain kamppailusta voiton.

Joukkueiden pelitavoista, aiempien otteluiden tuloksista ja sarjatilanteesta voi päätellä, että torstaina on luvassa paitsi viihdyttävä, niin myös erittäin tärkeä ja äärimmäisen jännittävä näytelmä.

– Hongan pelissä on paljon samoja elementtejä, kuin meilläkin. Keskinäiset ottelut ovat olleet tähän asti tasaisia, enkä usko, että tämäkään tulee olemaan poikkeus, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ennakoi ottelun kulkua.

Kamppailu sarjan kärkipäässä on edelleen erittäin tiukkaa. KuPS johtaa sarjaa tasapisteissä HJK:n kanssa ja Honka jahtaa kaksikkoa kahden pisteen päässä. Honka ja HJK kohtaavat vielä ennen loppusarjoja todellisessa huippukamppailussa runkosarjan päätöskierroksella Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 11.9. klo 16.00.

Honka pelasi viime kierroksella kotonaan 2-2 tasapelin AC Oulua vastaan. Tapiolan urheilupuiston yleisö sai jännittää ottelussa loppuun saakka. AC Oulu kävi kahteen otteeseen johdossa ja Honka nousi kahdesti rinnalle. 2-2 tasoitusmaali syntyi Otso Koskisen puskemana ja Kevin Jansenin tarjoilemana viidennellä lisäminuutilla. Maali oli 19-vuotiaalle Koskiselle toinen kahteen viime otteluun.

– Emme olleet Oulua vastaan parhaimmillamme, mutta olisimme voineet silti voittaa ottelun. Oli tuloksellisesti ja henkisesti hyvin arvokasta taistella edes yksi piste. Paremmalla laadullisella suorittamisella olemme jälleen omalla tasollamme, pelin perusteet ja usko tekemiseemme ovat lujalla pohjalla, puolustaja Henri Aalto toteaa Hongan verkkosivuilla.

Tainion entisen maajoukkuekaverin Vesa Vasaran valmentama Honka on uudistanut peliään tälle kaudelle huomattavasti. Aiemmasta, ehkä jopa hieman tylsästäkin, pallonhallintajoukkueesta on tullut aktiivisesti prässäävä ja nopeiden vastahyökkäysten joukkue. Taktiikka toimii, sillä joukkueella on tällä hetkellä Veikkausliigan paras maaliero 43-17, mille esimerkiksi Hakan 33-37 häviää selvästi.

– Pakko nostaa Veskulle ja valmennusporukalle hattua! Kun lähtivät uudistamaan omaa peliään, niin en olisi uskonut, että taistelevat mestaruudesta tällä kaudella, Tainio tunnustaa.

– Honka on sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue, joten ellei meidän puolustus ole kunnossa, niin vaikea peli tulee.

Kotijoukkue joutuu lähtemään otteluun ilman Niklas Fribergiä, joka on sivussa korttitilin täyttymisen johdosta. Kapteeni on tällä kaudella ollut puolustuksen johtohahmo, joten menetyksen merkitystä ei voi vähätellä. Hyvä uutinen sen sijaan on se, että muita poissaoloja ei tällä tietoa Vigori Gbe'tä lukuunottamatta ole ja näin ollen Tainio valmennuksineen joutuu jälleen jättämään osan pelaajista kokoonpanon ulkopuolelle.

Erotuomari : Simani Peiman
AET 1 : Honkanen Jukka
AET 2 : Aravirta Jan-Peter
4.ET: Roth Matti


FC Haka - FC Honka Tehtaan kentällä torstaina 1.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Hongan verkkosivut