AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2022

FC Hakan de Lucas uskoo omiinsa – ”Kotiyleisö on avainasemassa”

FC Hakan de Lucas uskoo omiinsa – ”Kotiyleisö on avainasemassa”

Luiyi de Lucas osaa olla varuillaan Hongan kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Torstaina FC Haka saa kotikentälleen kovan haasteen, kun kolmantena sarjassa oleva FC Honka saapuu vierailulle. FC Hakan toppari Luiyi de Lucas ennakoi kovaa peliä, mutta luottaa omaan joukkueeseen.

Joukkueiden välistä eroa on 10 pistettä, mutta voitolla Haka kampeaisi itsensä mukaan jopa mitalitaisteluun, sillä loppukauden peleissä voi tapahtua vielä mitä tahansa.

- Odotan kovaa peliä, jossa Honka yrittää dominoida palloa ja pakottaa meidät puolustamaan. He yrittävät satuttaa meitä keskityksillä ja vastaiskuilla. Meidän täytyy jatkaa siten miten olemme pelanneet, pysyä mahdollisimman kurinalaisina, yrittää olla päästämättä maaleja, tehdä tuhoja vastahyökkäyksillä ja pelata kovaa loppuun asti, de Lucas listaa voiton avaimia Hakan sivuilla.

Yksi Hakan aseista on viime kotiotteluissa ollut kotiyleisö. Tehtaan kentällä on rikottu 2000 katsojan raja neljässä edellisessä kotiottelussa. Koskiin on syttymässä jälleen futisbuumi, sillä edellisen kerran neljässä peräkkäisessä pelissä yli 2000 katsojan raja rikottiin vuonna 2009. Kotiyleisön merkitys heijastuu suoraan myös pelikentälle.

- Kotiyleisö on avainasemassa joukkueellemme ja kaikissa kotivoitoissamme. Olemme olleet yksi vaikeimmin voitettavista kotijoukkueista tällä kaudella, ja tukemaan tulleet fanit ovat tärkeä syy miksi. He antavat meille voimaa juosta, kun emme jaksa enää ja tuovat kaikille lisäenergiaa. Toivottavasti fanit saapuvat jälleen runsaslukuisina paikalle ja auttavat meitä varmistamaan paikan kuuden parhaan joukossa.

FC Haka - FC Honka Tehtaan kentällä torstaina 1.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia