AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1
#18 Sadiku #88 Koskinen

22

(0-1)

Yleisöä 2376

AC Oulu
4-3-3
#7 Karjalainen #10 Luquinhas
vko.34 // 26.8.2022

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Kuva: Elias Mustonen

FC Hongan Veikkausliigakausi jatkuu jälleen lauantaina, kun keltamustat kohtaavat kotonaan Tapiolan urheilupuistossa AC Oulun.

Honka löytyy tällä hetkellä Veikkausliigan kärkipaikalta, tasapisteistä KuPS:n ja HJK.n kanssa, joukon parhaimmalla maalierolla. Hongan maaliero ei ole ainoastaan kärkikolmikon paras, vaan koko Veikkausliigan. Keltamustat johtavat myös tehtyjen maalien tilastoa neljälläkymmenelläyhdellä osumallaan. Samalla omiin on uponnut KuPS:n kanssa vähiten, viisitoista maalia.

Honka kaatoi viime ottelussaan hienon, yli 3000-päisen yleisön edessä HIFK:n maalein 4-1.

– Ensinnäkin iso kiitos kaikille, jotka tulivat HIFK-otteluun kannustamaan, tunnelma oli todella huikea. Peli oli aikalailla meidän kontrollissamme koko ajan. Ensimmäisen jakson jälkeen johdimme toki vasta maalilla. HIFK puolusti todella syvältä, mutta pallokontrolli oli koko ajan meillä. Olimme varmoja siitä, että pystymme homman hoitamaan omalla pelillämme, Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen sanoi.

Hongan vahva vire on luonnollisesti pantu merkille myös Oulussa ja AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte kehuukin vastustajaa.

- Kohtaamme todennäköisesti tällä hetkellä parhaan joukkueen tässä liigassa. Tämä on meille todellinen testi luultavasti meitä paremmassa vireessä olevaa joukkuetta vastaan, Duarte sanoo.

- Hongalla on selvästi paras maaliero, he eivät juuri päästä maaleja ja tekevät niitä paljon. Etenkin viimeisten otteluitten saldo Hongalla on todella vaikuttava.

Samalla Duarte kuitenkin lupaa, että Hongan voittokulku ei jatku ilmaiseksi.

- Emme anna yhtään periksi lauantaina, vaikka vastassa on todella paljon edelliskausista parantanut joukkue. Tiedämme Hongan vahvuudet ja uskon, että olemme valmiina niihin. Honka varmasti pitää enemmän palloa, mutta emme tyydy ainoastaan puolustamaan matalalla, vaan prässäämme myös. Meidän pitää kuitenkin pysyä puolustussuuntaan kompaktina, emmekä saa antaa Hongalle tiloja, joita he hakevat.

AC Oulu ja Honka kohtasivat Oulussa toukokuussa, jolloin pisteet jäivät dramaattisten vaiheiden jälkeen kotijoukkueelle. Ratkaisuosuma syntyi nimittäin rangaistuspotkusta ottelun yhdeksännelläkymmenennellä peliminuutilla. Hongalla on tärkeiden sarjapisteiden lisäksi siis varmasti suuri halu ottaa revanssi.

Voutilainen toivoo hyviä yleisömääriä myös tuleviin otteluihin lauantaista alkaen.

– Yleisön tuki on meille kuin yksi ylimääräinen pelaaja. Kun yleisö elää tunteella katsomossa mukana, siitä saa paljon virtaa kentälle.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Honkanen Jukka
4.ET Kontinen Joona

FC Honka - AC Oulu Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 27.8. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, ACO TV