AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.34 // 27.8.2022

​"Se olisi kaikki kaikessa" – Honka-kapteeni Duarte Tammilehdon tähtäimessä mestaruus

​"Se olisi kaikki kaikessa" – Honka-kapteeni Duarte Tammilehdon tähtäimessä mestaruus

Honka juhlii edelliskierroksen HIFK-voittoa kotiyleisönsä edessä. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka nousi viime kierroksella maalieron turvin sarjataulukon kärkeen ja kovassa vireessä oleva espoolaisjoukkue hakee tosissaan seuran ensimmäistä mestaruutta.

Palaset Hongassa ovat loksahtaneet kohdilleen tällä kaudella. Hankinnat ovat olleet onnistuneita, mutta taustalla on pidempään tehty työ, joka on nyt alkanut kantaa hedelmää.

– Sanoisin, että olemme yrittäneet sitä jo parin kauden aikana, mutta syystä tai toisesta emme ole onnistuneet niin hyvin, kapteeni Duarte Tammilehto sanoo Yle Urheilulle.

– Tänä vuonna pelaajatyypit sopivat paremmin tapaan, jolla haluamme pelata. Pohjalla on, että olemme halunneet esiintyä näin jo muutaman vuoden ajan.

Mestaruudesta Hongassa ei isommin huudella tai puhutakaan. Jo kaudella 2011 Veikkausliigadebyyttinsä Hongan riveissä tehnyt 32-vuotias Tammilehto myöntää kuitenkin, että unelma on nyt mahdollista toteuttaa ja tähtäin on selvä.

– Se olisi kaikki kaikessa. Ei tässä metrejä ihan liikaa ole jäljellä. Jos pokaalin pääsisi käsivarsille nostamaan, niin kyllä se tuntuisi kruunulta uralle, Tammilehto sanoo.

FC Honka - AC Oulu Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 27.8. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Yle Urheilu
Lisää uutisia