AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 1603

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.34 // 25.8.2022

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

FC Lahdella on perjantaina mahdollisuus nostaa sarjasijoitustaan, sillä mastojen juurelle saapuu vieraaksi IFK Mariehamn. Karsijan paikalla oleva Lahti on vain pisteen perässä saarelaisia.

FC Lahdella on allaan kolme tappiotonta ottelua ja joukkue palasi voittokantaan viime lauantaina Vaasan Palloseuraa vastaan. Chinedu Geoffrey iski kaksi osumaa ja 3-2-voittomaalin viimeisteli Altin Zeqiri kymmenisen minuuttia ennen loppua. VPS loi vielä painetta Lahden maalille, mutta lahtelaisten puolustus taisteli ja selvisi ilman takaiskuja. Näin Lahti nousi jo pisteen päähän suoran säilyjän paikasta. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannilan mukaan joukkueen työmäärä kentällä antoi mahdollisuuden voittaa ja samaa haetaan myös perjantaina.

– Voitto antoi uskoa. Teimme paljon töitä Vaasassa kentällä ja se antoi meille mahdollisuuden voittaa. Se oli kuitenkin vain yksi peli, josta tavoitteena oli voitto ja se täytettiin. Olemme pelanneet ja pelaamme tärkeitä otteluita koko ajan, joten kliseisesti seuraava peli on aina tärkein.

- Huomenna meidän pitää olla alkuhetkillä fokusoituneita tietynlaisiin juttuihin. Pitää muistaa, että myös vastustajan tekeminen vaikuttaa, mutta meidän pitää olla myös alkuhetkillä aktiivisia, jotta pystyisimme viemään peliä siihen suuntaan, mihin haluamme. Olemme nyt näyttäneet, että pystymme tekemään maaleja ja haluamme tarjota niitä myös kotiyleisölle, Mannila kertoo.

IFK Mariehamnilla on alla peräti 1-5-tappio Ilvekselle ja nyt kaivataan toisenlaista esitystä.

- Se oli kova ilta ja pelaajista näki seuraavana päivänä, että he tiesivät sen olleen huono esitys meiltä, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén sanoo.

- Olemme jättäneet Ilves-ottelun taaksemme ja viikon mittaan on näyttänyt paremmalta ja paremmalta. Tiedämme ettemme ole huonoja vain yhden huonon ottelun takia. Tulemme perjantaina pelaamaan hiukan eri tavalla kuin viimeksi.

FC Lahdesta IFK-luotsi Norrménilla on selkeä käsitys.

- Lahti on viime aikoina puolustanut matalalla ja iskenyt vastaiskuilla – ja tehnyt sen hyvin. Toivon että me olemme sellainen kompakti joukkue, joka olemme olleet ja pystymme pysäyttämään heidän vastahyökkäyksensä.

FC Lahtea on piinannut Vaasan reissun jälkeen pieni flunssa-aalto. Lahti pääsee kuitenkin perjantain otteluun lähes ehjällä miehistöllä. Sivussa ovat varmasti vain Matti Klinga ja pelikieltoinen Eemeli Virta.

IFK Mariehamn sai siis edelliskierroksella kovan oppitunnin, kun Ilves voitti Maarianhaminassa 5-1. Tuon ottelun seurauksena kolme pelaajaa on nyt pelikiellossa, eli Jiri Nissinen, Dé ja Mohammed Abubakari joutuivat jäämään kotiin. Vielä on epäselvää, onko uusi sopimuspelaaja Jamie Hopcutt valmis pelaamaan loukkaantumisen jälkeen.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1 : Alakare Mikko
AET 2 : Leppänen Veli-Matti
4.ET: Dag Ayhan


FC Lahti-IFK Mariehamn Lahden stadionilla perjantaina 26.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK TV, IFK Mariehamnin verkkosivut