AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 2327

HIFK
3-4-3
vko.31 // 7.8.2022

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa maanantaina vieraakseen Hiihtiksen nurmelle HIFK:n. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, joten maanantaina pelataan isoista pisteistä.

FC Lahti onnistui katkaisemaan edellisellä kierroksella tappioputkensa Ilvestä vastaan. Ilves meni ottelun alussa johtoon, mutta Lahti paransi peliään ottelun edetessä. Teemu Penninkangas iski tärkeän tasoitusosuman ottelun loppupuoliskolla erikoistilanteen jälkimainingeissa. Lahden saama taistelupiste kasvatti eroa lahtelaisten ja sarjajumbon välillä kuuteen pisteeseen.

Maanantain otteluun Lahti pääsee vahvistuneena. Viikolla joukkueeseen Oulusta siirtynyt Dennis Salanović on valmennusjohdon käytettävissä ja edellisessä ottelussa debytoineet Arian Kabashi ja Nemanja Bosančić ovat päässeet paremmin sisään joukkueeseen. Varmasti sivussa ovat vain Juho Pirttijoki, Matti Klinga ja Macoumba Kandji. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila korostaa pelisuunnitelman tärkeyttä huomisessa ottelussa.

– Uudet pelaajat ovat sopeutuneet päivä päivältä paremmin ja se näkyy myös treenikentällä. Meidän pitää huomenna olla energisiä ja työteliäitä. Meidän täytyy pitää kiinni pelisuunnitelmastamme. Meidän pitää löytää ne oikeat hetket hyökätä ja tunnistaa, miten hyökkäämme. Vastustaja on sarjasijoitustaan vaarallisempi ja he ovat menneet uuden valmentajan johdolla eteenpäin pelillisesti. Luvassa on todella tiukka peli.

- Vastustajalla on kaksi Eremenkoa ja tietysti joudumme huomioimaan pelisuunnitelmassamme heidät. Tarvitsemme huomenna ja lopuissa peleissä koko yhteisön tukea. Pelaamme isoja pelejä koko loppukauden ja joukkue pyrkii antamaan kaikkensa, joten toivon, että myös katsomosta löytyy tukea, Mannila toivoo.

HIFK:n kausi on ollut Veikkausliigassa todella tuskaista ja peliesitykset vaihtuvat liian tiheään. Välillä on ollut pilkahduksia paremmasta. Näin oli esimerkiksi viime ottelussa Interiä vastaan. Uusiutunut HIFK pelasi kauden parasta peliään, kunnes Sakari Mattilan ulosajo muutti pelin kuvan ja tuloksena oli tappio.

Mattilan poissa olo huomenna näkyy varmasti johtajuuden puuttumisesta puolustuslinjasta, mutta se tarkoittaa vain muiden nousemista esille. Esim. Jesse Nikki on parantanut otteitaan läpi kauden ja on yksi vaihtoehto ottamaan liiderin paikan Daan Klinkenbergin kanssa. Wilfried Kanonin pelikunto on edelleen kysymysmerkki ja miehen puuttuminen on ajoittain näkynyt. Voisiko Oliver Kangaslahti tehdä debyyttinsä? Myös Jukka Halmetta osa faneista on kaivannut kentälle.

Mattilan pelikielto tarkoittaa siis, että puolustuslinja joutuu jälleen muutokseen. Muutokset kokoonpanossa eivät ole olleet näkymättä ja stabiili avaus olisi tärkeää löytää tässä vaiheessa. Mixu Paatelaisen palapeli on alkanut muodostumaan halutuksi ja uudet hankinnat, kuten Guillermo Sotelo ja ennen kaikkea Roman Eremenko näyttivät jo Inter-ottelussa olevansa oiva lisä HIFK:n kokoonpanoon. Yksi lisäviikko yhteistä aikaa on varmasti käytetty hyväksi oikeilla tavoilla ja HIFK on valmis haastamaan Lahden elintärkeässä ottelussa.

FC Lahti ja HIFK ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 22 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 13 ja IFK vain kaksi. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 35 ja IFK on osunut keskinäisissä otteluissa 20 kertaa. IFK on voittanut Lahden liigaotteluissa vain kerran. Kaudella 2015 helsinkiläiset pöllyttivät Lahtea 5-0-murskalukemin. Muista liigaotteluista IFK:a vastaan Lahti on saalistanut pisteitä.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Reitala Oliver

FC Lahti - HIfK Lahden Stadionilla maanantaina 8.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut