AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3
#19 Terho

10

(1-0)

Yleisöä 3871

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.30 // 29.7.2022

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

HJK jatkaa Veikkausliiga-pelejään lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu vierailemaan Bolt Arenalle.

Joukkueet kohtasivat viimeksi kesäkuun loppupuolella, jolloin saarelaiset voittivat oman kotiottelunsa lukemin 2–1.

– Jälleen kerran tärkeät pisteet jaossa. IFKM voitti meidät viimeksi, joten meidän täytyy kääntää tilanne huomenna, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ytimekkäästi.

IFK Mariehamnilla on nousujohtoisen jakson jälkeen alla tappio AC Oululle ja tästä on tarkoitus lähteä parantamaan.

- Emme puolustaneet viimeksi boksia tarpeeksi hyvin ja se kostautui. Se oli huonoa, mutta hyökkäyssuuntaan pelasimme ihan hyvin, Grönvitt-luotsi Daniel Norrmén toteaa.

Norrmén muistaa hyvin, että vierasottelut HJK:ta vastaan eivät varsinaisia pisteautomaatteja ole IFK Mariehamnille olleet, mutta hän uskoo joukkueen olevan valmis haastamaan europelien keskellä olevan sarjakakkosen.

- Nyt harjoituksissa loppuviikolla on ollut hyvä meno. Tiedämme että edessä on iso haaste, mutta tuntuu että pelaajat ovat valmiita. Meidän pitää puolustuksessa pystyä pitämään HJK:n monet taitavat pelaajat. Joudumme varmasti puolustamaan ajoittain paljon, mutta kun meillä on pallo, pitää pystyä myös käyttämään tilaisuudet hyväksemme.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen kuusi tai seitsemän ottelua – Klubilla kuusi. Kärkitaistelu on tiukka, sillä ottelun vähemmän pelannut KuPS (36 p) johtaa Klubia (33 p) kolmella pisteellä, ja niin ikään ottelun Klubia vähemmän pelannut Honka (30 p) hengittää niskaan kolmen pisteen päässä.

– Kautta on noin kolmannes jäljellä, ja pisteitä jaossa 30. Tilanne on HJK:ssa sama kuin aina: meidän odotetaan voittavan kaikki pelit, joten sarjatilanteesta on turha ottaa ylimääräistä stressiä. Odotusten kanssa pitää pystyä Klubissa elämään ja niistä pitää pystyä myös nauttimaan, Koskela muistuttaa.

HJK:n pelaajatilanne on hieman elänyt viime aikoina. Kuumeesta Tshekin-reissulla kärsinyt Anthony Olusanya on toipunut pelikuntoon, mutta Santeri Väänänen on vielä toipilaana. Sairaus levisi myös pariin muuhun pelaajaan, joiden pelikunto huomenna on epävarmaa.

Viktoria Plzeň -vieraspelin missannut Nassim Boujellab selvisi säikähdyksellä ja on jälleen valmennuksen käytettävissä. Klubi-paidassa debytoinut Paulus Arajuuri loukkaantui Plzeňissä ruman taklauksen seurauksena oltuaan kentällä vasta kymmenen minuuttia. Arajuuri taisteli ottelun loppuun mutta joutuu nyt seuraamaan joitakin otteluita katsomon puolelta.

Klubin tuorein hankinta, Aapo Halme, on pelannut viimeksi helmikuussa FA Cupin ottelussa, joten toppari käy hakemassa pelituntumaa HJK Klubi 04:n kautta. Pitkäaikaispotilaat Joona Toivio, Valtteri Moren, Manuel Martic ja Roope Riski ovat sivussa huomisen ottelusta.

IFK:lta ovat varmuudella sivussa vasta paluuta loukkaantumisten jälkeen harjoituksiin tekevät Mikko Sumusalo ja Mohammed Abubakari sekä pelikieltoa kärsivät Yanga Baliso. Lisäksi HJK:sta lainalla olevat Patrik Raitanen ja Elmo Henriksson eivät saa lauantain ottelussa pelata.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1 : Nykänen Sami
AET 2 : Honkanen Jukka
4.ET: Hämäläinen Oskari


HJK-IFK Mariehamn Bolt Arenalla lauantaina 30.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK TV