AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

32

(1-0)

Yleisöä 2015

AC Oulu
4-3-3
vko.30 // 30.7.2022

Ennakko: SJK-AC Oulu

Ennakko: SJK-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Norjasta perjantaina Suomeen palannut SJK kohtaa sunnuntaina Veikkausliigan kotiottelussa AC Oulun.

Viime viikkoina kovalla tahdilla pelejä tahkonnut SJK, on kierrättänyt pelaajistoaan juuri sopivasti ja samalla ottanut tuloksia. Viime sunnuntaina kaatui FC Lahti selvin 3-1 luvuin ja viidessä viimeisessä pelissään, SJK on hävinnyt ainoastaan eurokentillä Norjan pääsarjan kärkijoukkue Lillestrøm SK:lle.

Veikkausliigassa viimeisin tappio on tullut toukokuussa, sunnuntaina vastaan tulevaa AC Oulua vastaan. Oulussa pelattu ottelu päättyi toisen puoliajan maalilla AC Oulun 1-0 voittoon. Sen jälkeen SJK on noussut Veikkausliigan taulukossa kohti kärkikuusikkoa, ja kuntopuntarissa SJK on nyt sijalla neljä, juuri AC Oulun edellä.

– Olemme keskittyneet nyt kovasti palautumiseen näinä viikkoina, koska pelejä on kovalla tahdilla ja paljon. Haluamme olla siksi varmoja, että meillä on paras mahdollinen avauskokoonpano taas käytössä sunnuntaina. Haluamme parhaan mahdollisen ryhmän, joka pystyy jatkamaan meidän hyviä esityksiä viime viikoilta. Samalla tuomme mukaan Veikkausliigaan sen hyvän itseluottamuksen ja kokemuksen, mitä olemme nyt saaneet europeleistämme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

AC Oululla on alla 3-1-kotivoitto IFK Mariehamnista ja sen myötä hyvä noste päällä.

- Olemme analysoineet edellisen ottelun ja totta kai olemme käyneet läpi myös tulevaa vastustajaa, Laivastonsinisten päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

- Vaikea peli on edessä, sillä SJK on ottanut askeleita eteenpäin ja pelannut hyvin viime ottelussa. He ovat hyvä joukkue ja heillä on hyviä pelaajia, joten meidän on etenkin puolustuksessa oltava hyviä. Uskon että meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet iskeä, kuten osoitimme edellisottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

Duarten mukaan SJK:n kamppailut Konferenssiliigassa voi vaikuttaa otteluun monellakin tapaa.

- SJK on pelannut europelejä. Se voi näkyä hiukan jaloissa, mutta tiedämme samalla että SJK:n pelaajat saavat myös nostetta pelaamisesta kovia joukkueita vastaan eurocupeissa eli intensiteetti voi olla aika korkea sunnuntaina.

SJK:ta ja AC Oulua erottaa ennen sunnuntaita viisi pistettä oululaisten eduksi, mutta SJK on noussut kolkuttelemaan jo kuuden parhaan Mestaruussarjan portteja.

– Haluamme nousta sarjataulukossa ylöspäin, sillä haluamme ehdottomasti mukaan europeleihin ensi kaudeksi. Haluamme jatkaa sitä mitä aloitimme viime viikkoina. Se on tärkeää, että seura pääsee joka vuosi eurokentille, ja siitä tulee seuralle jatkuva tapa. Eikä vain siten, että niissä käydään muutamien vuosien välein.

- Siksi meidän fokuksemme on täysin siinä, että nousemme ylöspäin sarjataulukossa, mukaan europaikoille ensi kaudeksi, Gómez painottaa.

Torstaina Lillestrømia vastaan SJK joutui vaihtamaan tauolla maalivahtia, kun Jesse Öst sai ikävän näköisen haavan kyynärvarteensa. Pelaamista haava tuskin estää, mutta pieni lepokaan ei välttämättä ole ottelusuman jälkeen pahitteeksi. Matias Vainionpää puolestaan sai kahdella keltaisella ulosajon viime sunnuntaina Lahtea vastaan, ja on nyt yhden ottelun pelikiellossa tässä ottelussa. Muuten kaikki pelaajat ovat täydessä pelikunnossa, kun aiemmin loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Josepablo Monrealikin on taas mukana. Lisäksi uusina mukaan liittyneet pelaajat Bradley Diallo ja Felipe Aspegren ovat jo pelanneet SJK:n mukana.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Silén Eetu
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Kontinen Joona


SJK-AC Oulu OmaSp Stadionilla sunnuntaina 31.7. kelo 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, ACO TV