AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-4-3

21

(0-0)

Yleisöä 2836

KuPS
3-4-3
vko.30 // 30.7.2022

Ennakko: FC Haka-KuPS

Ennakko: FC Haka-KuPS

Kuva: Juha Leskinen

Veikkausliigan kuntopuntarin kaksi kärkijoukkuetta kohtaavat Tehtaan kentällä sunnuntaina, kun FC Haka isännöi KuPS:aa.

Kotijoukkue lähtee sunnuntaina kello 15.00 pelattavaan otteluun Veikkausliigan kuumimpana joukkueena. Valkopaidat ovat ottaneet viimeisistä viidestä ottelustaan 11 pistettä. Paljon huonommaksi ei toki vastustajakaan jää, sillä kuopiolaiset ovat kirjauttaneet tililleen kymmenen pistettä, millä ovat kuntopuntarissa toisena.

Paitsi kuntopuntarin kärkijoukkueet, niin sunnuntaina kohtaavat maalipörssin kärkinimet Lee Erwin, sekä Tim Väyrynen.

Hakan kultakimpale Erwin, on iskenyt tämän kauden Veikkausliigassa jo 11 kertaa ja nousi ensimmäisenä pelaajana kaksinumeroiseen maalimäärään. Vieraiden Tim Väyrynen on puolestaan osunut yhdeksän kertaa, joten paljoa heikommaksi ei kuopiolaistenkaan ykköspyssy jää. Niin ikään molemmista joukkueista löytyy riittävästi tulitukea, sillä Hakan Stavros Zarokostas ja KuPS:n Gabriel Bisbo ovat molemmat osuneet viidesti.

Kaikkiaan vieraat ovat iskeneet 29 ja kotijoukkue 25 kertaa. Jos maalintekovoimassa puntit ovatkin tasan, niin puolustuspäästä löytyy selvä ero. KuPS on päästänyt pallon ainoastaan kymmenen kertaa omaan maaliin, kun taas Hakan verkoista peliväline on poimittu 27 kertaa. Tämän tilastofaktan valossa on selvää, että valkopaitojen on onnistuttava hyökkäyksen lisäksi myös puolustuspelissään.

Myös FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tunnustaa, että aiempien pelien opit ovat puolustuspeliin liittyviä.

– Kyllä ne liittyy puolustuspeliin, ollaan luvattoman helppoja maaleja päästetty, Tainio toteaa Hakan sivuilla.

Jos omassa päässä onkin soinut, niin joukkue on osoittanut henkistä vahvuutta jo useasti tällä kaudella.

– Kahdeksaan kertaa tultu tappiotilanteesta tasoihin tai voittoon. Meillä on jätkät, jotka uskoo loppuun asti!

– Totta kai, kun tiedetään, mitä kentällä pitää tehdä, niin jaksetaan jauhaa sitä omaa juttua, Tainio näkee.

KuPS matkustaa Valkeakoskelle keskellä kovaa otteluruuhkaa. Joukkueella on takana jo viikon päivät kestänyt matkustaminen, kun maanantaina keltapaidat aloittivat matkansa kohti Moldovaa ja voitokkaan europelin jälkeen Suomen kamaralle palattiin myöhään perjantai-iltana. Lauantaina keltapaidat harjoittelivat Helsingissä, josta joukkue matkaa sunnuntaina Valkeakoskelle Haka-koitokseen.

Pitkän matkustamisen jälkeen heti pelattava Veikkausliigan ottelu ei ole lähtökohtaisesti ideaalinen tilanne kuopiolaisille, mutta KuPS-leirissä ei piilouduta rasituksen taakse.

- Ulkopuolella on puhuttu paljon meidän matkustamisestamme ja peliruuhkasta, mutta niistä kumpikaan ei ole tekosyy sille, ettemme pelaisi sunnuntaina omalla huipputasollamme. Uskon, että nämä europelit kehittävät pelaamistamme ja yhdessä saavutetut hyvät kokemukset tekevät joukkueestamme entistä vahvemman, paaluttaa KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari.

Hakan pelaajatilanne on edelleen erinomainen. Poissa kokoonpanosta on vain Atte Sihvonen, joka ei ole täysin toipunut alaraajavammastaan sekä pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe.

Pelaajatilanne KuPS:lla on otteluun lähdettäessä niin ikään erinomainen.

- Pelaajatilanteemme on fantastinen. Me emme tee kierrätystä tai pidetä jotain toista peliä vähempiarvoisena, vaan valitsemme kentällä aina siihen peliin parhaan mahdollisen kokoonpanon. Kilpailutilanne joukkueessa on todella kova ja harjoituksissa on paljon nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat voittaa pelipaikan itselleen, Valakari kertoo.

Erotuomari : Munukka Antti
AET 1 : Millner Max
AET 2 : Vuorinen Juuso
4.ET: Hajizadeh Amir


FC Haka-KuPS Tehtaan kentällä sunnuntaina 31.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.