4-3-3
vko.30 // 29.7.2022

FC Lahti sai tappioputkensa katkaistua (FC Lahti-Ilves 1-1)

Pistekin oli tärkeä FC Lahdelle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti nousi tappioasemasta 1-1-tasapeliin perjantaina aurinkoisella Hiihtiksellä Ilvestä vastaan.

Vierailija Ilves sai otteluun vahvan alun. Seitsemännellä peliminuutilla Tuomas Ollila keskitti ja Tuco puski niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Petteri Pennanen kääntyi nopeasti ja hänelle avautui paljon tilaa. Hän kuljetti pallon syvälle FC Lahden alueelle ja pelasi viereen Kai Meriluodolle. Liigakomeetta harhautti ja ampui pallon tarkasti alakulmaan.

Ilves hukkasi maalipaikkoja jakson kuluessa. Paras paikka tuli Tucon ja Adam Larssonin alustuksesta Meriluodolle. Nuorukainen painoi pallon kuitenkin reilusti yli tyhjän maalin. Lahden ainoa maalipaikka tuli Loorents Hertsille, jonka veto blokattiin.

Jakson loppupuolella kotijoukkue sai peliä kontrolliin. Altin Zeqiri harhautteli jakson lopussa ja sai jalkaansa hieman vapaaksi. Zeqirin veto kilpistyi kuitenkin tamperelaispuolustukseen. Tauolle mentiin Ilveksen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti pelasi hyvin ja vyörytti hyökkäyksiä Ilveksen maalille. Reilun tunnin kohdalla kentälle vaihdettiin uudet hankinnat Arian Kabashi ja Nemanja Bosančić. Kabashi olikin topparin tontilta käynnistämässä heti hyökkäystä, joka päättyi Kevin Kouassivi-Benissanin vetoon. Ilves-vahti Rasmus Leislahti kykeni torjumaan pallon kulmaksi.

Ilves blokkasi vetoja uhrautuvasti ja sitä kautta Lahti sai paljon kulmapotkuja. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua kulmapotku tuotti tulosta. Paine jäi Ilveksen päätyyn ja Arttu Heinonen nosti pallon takaisin rangaistusalueelle. Teemu Penninkangas nousi ilmatilan herraksi ja puski yläriman kautta tasoitusosuman.

Maalin jälkeen Lahti loi vielä kovan paineen Ilveksen maalille. Leislahden torjunnat ja uhrautuva pelaaminen estivät lahtelaisten lisäosumat. Näin ollen pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 1-1 ja FC Lahti sai pitkän tappioputkensa katkaistua.