AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

11

(0-1)

Yleisöä 1561

Ilves
4-3-3
vko.30 // 28.7.2022

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Mastokaupungin ylpeys FC Lahti saa perjantaina vieraakseen kuudentena sarjassa olevan Ilveksen Tampereelta.

Kotijoukkue FC Lahti kohtasi sunnuntaina kotikentällään Seinäjoen Jalkapallokerhon. Rikkinäisen harjoitusviikon jälkeen Lahti lähti otteluun pahojen poissaolojen saattelemana. Nuoret Samuel Pasanen ja Viljami Jokiranta tekivät ottelussa liigadebyyttinsä. Lahti aloitti ottelun pirteästi, mutta SJK hyödynsi paikkansa. Kotijoukkue sai kuitenkin lopussa kirin aikaiseksi ja Berat Köse avasi maalitilinsä liigassa. Lopulta pisteet matkasivat kuitenkin Seinäjoelle lukemin 3-1.

Viikon aikana Lahti sai riveihinsä kolme uutta vahvistusta. Hyökkääjä Onni Hänninen palasi Lahteen Unkarista, keskikenttämies Nemanja Bosančić siirtyi Pohjois-Makedonian pääsarjasta ja puolustaja Arian Kabashi saapui tilkitsemään lahtelaisten puolustusta Sveitsin FC Sionista. Lahti saa otteluun mukaansa myös pelikieltonsa kärsineet Chinedu Geoffreyn ja Eduards Emsisin. Varmasti ottelu jää väliin vain Macoumba Kandjilta ja Matti Klingalta. Pyry Lampinen on kyennyt harjoittelemaan jo täysipainoisesti joukkueen mukana, mutta perjantain ottelu jää vielä hyökkääjältä suurella todennäköisyydellä väliin. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila korostaa puolustuspelin tärkeyttä.

– Toistamme selviä asioita. Meidän täytyy pelata ehjä ysikymppinen. Meidän pitää suojella omaa maaliamme ja parantaa niitä hetkiä, kun joudumme puolustamaan. Puolustuspeli on koko joukkueen yhteinen tavoite. Jalkapallossa on vaikea voittaa, jos peruspuolustus ei toimi. Viime ottelussa otimme askeleen eteenpäin vastustajan paineistamisessa ylempänä. Nyt meillä on alla paljon ehjempi harjoitusviikko ja olemme saaneet uusia pelaajia mukaan ja pelaajia pois sairastuvalta ja pelikielloista, Mannila kertoo FC Lahden sivuilla.

Ilveksellä on niin ikään alla karvas tappio. Uransa toisen liigaottelun pelannut ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson onnistui jälleen maalinteossa ja kissapeto oli pitkään kiinni voitossa nimivahvan HJK:n isäntänä. Klubi vääntäytyi vahvalla rutiinilla kuitenkin ottelun lopussa vielä rinnalle ja ohi, joten lukemiksi jäivät 1–2.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio on tarpeeksi monta kertaa lähtenyt mastokaupungista kotimatkalle ilman pisteitä. Ilveksen edellinen pääsarjavoitto Lahden maaperällä täytti toukokuussa jo 31 vuotta, tuolloin tamperelaiset kellistivät Lahden Reippaan lukemin 1–0.

– Lähdemme hakemaan historiallista vierasvoittoa Lahdesta. Olemme pelanneet siellä aina tasaisia pelejä, mutta jostain syystä olemme myös tehneet virheitä ja päästäneet helppoja maaleja. Siihen halutaan muutos, Kallio paaluttaa seuran sivuilla.

Ilveksen loukkaantumishuolet alkavat helpottaa. Keskikenttäpelaaja Yusif Moussa ja toppari Kalle Katz ovat pian taas pelikunnossa, mutta perjantain Lahti-ottelun he ovat vielä pois kokoonpanosta.


Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Al-Emara Mohammad

FC Lahti - Ilves Lahden stadionilla perjantaina 29.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ilveksen verkkosivut