AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 2021

FC Honka
4-5-1
vko.29 // 24.7.2022

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Inter saa Veikkausliigassa maanantaina vieraita Espoosta, kun FC Honka tulee taistelemaan sarjapisteistä Veritas Stadionin nurmelle.

Honka palasi yhden tasapelin ja yhden tappion jälkeen komealla tavalla voittojen tielle, kun FC Lahti kaatui Tapiolan urheilupuiston kotinurmella peräti 5-0. Agon Sadiku iski ottelussa kaksi maalia ja jatkaa kamppailua koko Veikkausliigan maalipörssin kärkipäässä. Tällä hetkellä Sadiku on pörssissä neljännellä sijalla kahdeksalla maalillaan. Lahtea vastaan muista Hongan maaleista vastasivat Rui Modesto, Jerry Voutilainen ja Aldayr Hernández.

Honka ja Inter ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti. Liigacupin finaalissa Honka juhli 3-1 voiton myötä ja Veikkausliigakauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tapiolassa keltamustien voittolukemat olivat 2-1.

– Oli tärkeää saada Lahtea vastaan ehjä peli kahden heikomman tuloksen jälkeen. Interiä vastaan pitää jatkaa samalla tavalla. Meidän pitää olla heti alusta saakka pelissä mukana ja laittaa palloa pömpeliin. Tasainen ja varmasti hyvä futismatsi on tulossa, mutta päätavoitteena on kolme pistettä mukaan Tapiolaan, Honka-toppari Ville Koski totesi.

Interin toppari Luka Kuittinen kertoo joukkueen olevan valmis maanantain kovaan haasteeseen. Honka on nimittäin kuntopuntarissa sarjataulukon tavoin kärkikolmikossa, kun viimeiset viisi ottelua ovat kerryttäneet pistesaldoa kymmenellä pisteellä.

– Meillä on tarkka suunnitelma ensi peliin, miten lähdetään puolustamaan ja uskon, että sen ansiosta nolla pysyy huomenna. Sen lisäksi pitää olla terävämpi erikoistilanteissa molempiin päihin.

– Henkinen tila on mielestäni hyvä, meillä on ollut hyvä treeniviikko ja me ollaan huomenna valmiita kaatamaan Honka, Kuittinen kommentoi.

Nuori toppari on odottanut isompia peliminuutteja läpi kauden kärsivällisesti. Päävalmentaja Miguel Grau on peluuttanut pelistä toiseen toppariparia Ruxi-Rick Ketting. Nyt jälkimmäinen heistä jätti seuran, kun hollantilainen VVV-Venlo osti pelaajan siirtoikkunan auettua.

– Tosiaan pitkään sain odottaa ilman näytönpaikkoja, mutta nyt osittain Kettingin lähdön myötä on saanut paikan pelata. Henkilökohtaisesti olen nauttinut jokaisesta minuutista, vaikka tulokset eivät olekaan olleet kehumisen arvoisia, kaksi viimeistä liigapeliä alusta loppuun asti pelannut Kuittinen toteaa.

Maanantaina vastassa on tulivoimainen joukkue, jonka terävin syömähammas on tähän mennessä ollut hyökkääjä Agon Sadiku. Nuori suomalaiskärki on iskenyt kunnioitettavat kahdeksan maalia liigassa. Kuittinen on syntynyt Sadikun tavoin maaliskuussa 2003.

– Agon on hyvä hyökkääjä, hän sopii hyvin Hongan pelitapaan ja on tehnyt paljon maaleja tällä kaudella. Agon on vaarallinen boksin sisällä ja on aina siellä, mistä maali tehdään, joten häntä pitää puolustaa läheltä ja seurata tilanteet loppuun asti, Rovaniemeltä Turkuun talvella muuttanut Luka puntaroi.

Maanantain ottelussa kotijoukkueen valmennuksellisessa vetovastuussa on Ramiro Muñoz, sillä päävalmentaja Miguel Graulle edellisen ottelun keltainen kortti oli liigakauden neljäs, josta seurauksena on automaattinen yhden ottelun toimitsijakielto.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1 : Valjakka Turkka
AET 2 : Honkanen Jukka
4.ET: Reitala Oliver


FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla maanantaina 25.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut