AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.30 // 25.7.2022

"Penkille tullut liikaa keltaisia kortteja" - Interiltä sivussa valmentajia maanantaina

"Penkille tullut liikaa keltaisia kortteja" - Interiltä sivussa valmentajia maanantaina

Miguel Grau sovittaa toimitsijakieltoa maanantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin vaihtopenkillä on poikkeuksellisesti tyhjiä penkkejä maanantain ottelussa FC Honkaa vastaan.

Maanantain ottelussa kotijoukkueen valmennuksellisessa vetovastuussa on Ramiro Muñoz, sillä päävalmentaja Miguel Graulle edellisen ottelun keltainen kortti oli liigakauden neljäs, josta seurauksena on automaattinen yhden ottelun toimitsijakielto.

Lisäksi Palloliiton kurinpitovaliokunta on tiedottanut FC Interin edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluvan Xavi Calabuigin saaneen kolmen ottelun toimitsijakiellon väkivaltaisen käytöksen takia ulosajosta saamansa yhden ottelun toimitsijakiellon lisäksi. Calabuig läpsäisi ulosajonsa jälkeen FC Lahden joukkueenjohtajaa kasvoihin 2.7. pelatussa ottelussa.

FC Interillä on nollatoleranssi väkivaltaisen käytöksen suhteen ja Calabuig on pyytänyt anteeksi käytöstään tapahtuneen jälkeen. Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläisen mukaan tapausta on käsitelty kurinpidollisesti myös seurassa.

– Mikään ottelussa aikaisemmin tapahtunut ei oikeuta väkivaltaiseen käytökseen ja FC Interissä sellaista ei voida hyväksyä. FC Inter on käyttänyt työsopimuslain mahdollistamia rankaisukeinoja tapauksessa, Meriläinen toteaa.

FC Inter on kiinnittänyt huomiota taustahenkilöidensä käytökseen Veikkausliigan otteluissa myös muilta osin.

– Penkillemme on tullut liikaa keltaisia kortteja tällä kaudella. Olemme keskustelleet asiasta ja käytöksen täytyy siltä osin kohentua jatkossa, jotta keskittyminen säilyy omassa tekemisessä ja turhat varoitukset vältetään, Meriläinen kommentoi.

FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla maanantaina 25.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia