AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

13

(0-1)

Yleisöä 2167

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.27 // 9.7.2022

IFK Mariehamn haki revanssin VPS:sta (VPS-IFK Mariehamn 1-3)

IFK Mariehamn haki revanssin VPS:sta (VPS-IFK Mariehamn 1-3)

Kuva: Apollo Photo

VPS kärsi lauantai-iltana 1–3 tappion IFK Mariehamnille ja näin vieraat ottivat revanssin keväisestä kotitappiostaan.

Vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen VPS pääsi tasoihin heti toisen puoliajan alussa Aleksi Pahkasalon maalilla, mutta lopulta IFK Mariehamn iski takaisin kahdella maalilla ja kolme pistettä matkasi Maarianhaminaan.

Ensimmäinen puoliaika meni IFK Mariehamnin hallinnassa, mistä kertoo esimerkiksi se, että maalia kohti suuntautuneet laukaukset olivat ensimmäisellä puoliskolla 7–0 vierasjoukkueen hyväksi. Ensimmäinen IFK Mariehamnin hyvä maalipaikka nähtiin 23. peliminuutin kohdalla, kun John Owoerin pelattiin hyvään paikkaan VPS:n maalin tuntumaan. Vepsun maalivahti Teppo Marttinen oli kuitenkin hyvin tilanteessa hereillä ja torjui Owoerin yrityksen.

Pian tämän jälkeen IFK Mariehamn kuitenkin pääsi tulostaululle. Jiri Nissinen lähetti matalan keskityksen oikealta laidalta VPS:n rangaistusalueelle, mistä Joakim Latonen jatkoi pallon rangaistusalueen vasemmalle laidalle, jossa Dé oli viimeistelemässä maalin tyhjiin.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella IFK Mariehamnilla oli vielä pari maalipaikkaa, mutta Marttinen ja VPS:n puolustus onnistui pitämään pallon pois VPS:n verkosta ja tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0–1 johdossa.

VPS tuli toiselle jaksolle pirteästi ja tasoitusmaali nähtiinkin jo heti toisen puoliajan alkuun, kun Aleksi Pahkasalon upea kaukolaukaus painui IFK Mariehamnin verkkoon.

70. peliminuutin paikkeilla VPS pääsi hyvin vastahyökkäykseen Steven Morrisseyn ja Tete Yengin voimin. Yengi pelasi rangaistusalueen sisällä oikean jalkansa vapaaksi ja lähetti laukauksen kohti IFK Mariehamnin maalia. Yann-Alexandre Fillion kuitenkin venyi torjuntaan ja peli pysyi tasoissa.

IFK Mariehamn lunasti johtopaikkansa takaisin, kun peliä oli vartti jäljellä. Jean-Christophe Coubronne keskitti pallon vasemmalta laidalta takatolpalle nousseelle Vahid Hambolle, joka ohjasi pallon jalallaan maaliin. VPS pääsi pian tämän jälkeen hakemaan tasoitusmaalia, kun Samba Sillahin keskitys löysi IFK Mariehamnin boksin sisältä Pahkasalon, mutta hänen laukauksensa kuitenkin lensi yli maalin.

Ottelun toinen komea kaukolaukausmaali nähtiin aivan ottelun loppuminuuteilla, kun Latonen yllätti Marttisen nopeasti lähteneellä laukauksella. Pelin lopputuloksena oli IFK Mariehamnin 1–3 voitto.