AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

13

(0-1)

Yleisöä 2167

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.27 // 8.7.2022

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

VPS jatkaa kotiotteluitaan lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu Hietalahteen.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen tällä kaudella, kun VPS kävi Maarianhaminassa toukokuun lopulla hakemassa kolme pistettä tuloksella 1–3.

Kahdentoista ottelun jälkeen VPS:llä on kasassa 16 pistettä, mikä oikeuttaa Veikkausliigan kuudenteen sijaan. Viime kierroksella VPS kävi hakemassa upean 0–6 vierasvoiton AC Oulusta. Vakuuttavat lukemat kertovat hyvin VPS:n maalintekovoimasta ja joukkue onkin tehnyt eniten maaleja koko Veikkausliigassa. Vepsun hyökkäystrio, eli Tete Yengi, Kalle Multanen ja Steven Morrissey ovat kaikki viimeistelleet viisi osumaa tällä kaudella.

Vaikka ensimmäinen kotivoitto onkin vielä saamatta, on VPS kuitenkin hakenut hyvin pisteitä vierasotteluista ja Vepsu onkin koko sarjan paras vierasjoukkue pisteiden valossa.

– Olemme valmistautuneet hyvin tähän peliin ja meillä on hyvä vieraspeli alla, niin nyt on hienoa lähteä taas pelaamaan kotona, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoo.

IFK Mariehamn on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla 11 pisteellä. Kauden ensimmäisestä kuudesta ottelusta vain yksi päättyi häviöön, mutta tämän jälkeen joukkue kärsi neljä tappiota putkeen. Nyt viimeisellä kahdella kierroksella IFK Mariehamnilta on kuitenkin nähty erittäin vahvoja otteita. Toissakierroksella joukkue nimittäin otti 2–1 kotivoiton hallitsevasta mestarista HJK:sta, ja viime kierroksella IFK Mariehamn kävi Espoossa pelaamassa 1–1 tasapelin FC Honkaa vastaan.

Yksi IFK Mariehamnin tämän kauden ongelmista on ollut maalinteko, ja maaleja onkin syntynyt toiseksi vähiten koko sarjassa.

– Olemme kohdanneet IFK Mariehamnin jo kerran tällä kaudella. Sen jälkeen he ovat saaneet pelaajia loukkaantumisista takaisin ja ovat muuttuneet ehkä vähän enemmän organisoidummaksi. He ovat pelanneet hyviä tuloksia, esimerkiksi Hongan kanssa tasapeli vieraissa, kotivoitto HJK:sta ja tasapeli KuPS:n kanssa. He ovat pelanneet kärkijoukkueita vastaan tosi hyviä pelejä, ja heillä on pisteitä ehkä vähemmän kuin he ovat ansainneet. Tulee tosi tiukka peli.

– Kyllä minä odotan tästä kotivoittoa. Peli on mielestäni toiminut, mutta että saataisiin myös kotikentällä sitten tulosta aikaan, niin sitä odotan eniten, Sillanpää ennakoi.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne ja ennen kaikkea pelikieltotilanne elää. Jean-Christophe Coubronne ja Jiri Nissinen ovat jälleen käytettävissä, kun Yanga Baliso puolestaan siirtyi pelikieltolistalle. Sairastuvalla uutena kysymysmerkkinä on pikkuvammasta kärsivä Robin Sid.

VPS - IFK Mariehamn Elisa Stadionilla lauantaina 9.7. kello 17.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut