AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 3154

FC Haka
5-2-3
vko.27 // 8.7.2022

Ennakko: HIFK-Haka

Ennakko: HIFK-Haka

Kuva: Juha Tamminen

HIFK isännöi lauantaina FC Hakaa. Ennakkoon joukkueiden kohtaamisesta ei sähköä puutu, kun esimerkiksi molemmat valmentajat ovat toisilleen tuttuja entisestään. Mixu Paatelaisen avausottelu HIFK:ssa oli juurikin Hakaa vastaan ja tuossa huhtikuun kamppailussa nähtiin jo tasainen kamppailu, jota on hyvä odottaa jälleen lauantaina.

Viime viikkoina otteitaan selkeästi parantanut HIFK kärsi pienoisen takaiskun, kun Ilves kävi hakemassa vaiherikkaan ottelun jälkeen pisteet Helsingistä. Bolt ei muutenkaan ole HIFK:lle ollut pelipaikkana kovin suotuisa tällä kaudella ja kauden avausvoitto odottaakin itseään juuri kotikentällä.

Toisaalta on huomioitava, ettei Hakakaan ole vieraissa tällä kaudella pisteitä juuri kerännyt. Ainoa vierasvoitto heille on alkukaudelta Interiä vastaan. Hakan otteita on muutoinkin varjostanut puolustuksen ailahtelevaisuus. Maaleja joukkue on tehnyt paljon ja hyökkäyksen laatu on taannut heille tukevan sijan sarjan tasaisessa keskikastissa.

HIFK:n puolustuskolmikko Wilfried Kanon – Daan Klinkenberg – Jesse Nikki joutuu lauantainakovaan testiin, kun vastaan tulee Veikkausliigan maalikuningas Lee Erwin ja hänelle tulitukea antavat Logan Rogerson sekä Stavros Zarakostas. Puolustajakolmikon takana maalivahtikysymys tulee olemaan mielenkiintoinen, kun nähtäväksi jää, kenet Paatelainen tolppien väliin lauantaina heittää. Ykkösvahti Beto on pelikiellossa saatuaan punaisen kortin edellisottelussa. Riippumatta valinnoista, tulee puolustukselle iso tehtävä pysäyttää Haka-trio.

HIFK:n hyökkäyspeli on kaiken ohessa myös parantunut viime otteluissa. Etenkin laitapelaaminen ja boksin täyttäminen on onnistunut paremmin ja paremmin. Tämä on luonut uhkaa vastustajille ja HIFK onkin tällä kaudella ollut yksi parhaista joukkueista, mitä tulee maaleihin suhteessa luotuihin tilanteisiin. Tilanteilla ei edelleenkään rehvastella, mutta osumistarkkuus on ollut hyvää. HIFK:sta on huomioitava se, että kauden yhdeksän maalia ovat jakautuneet kahdeksalle eri pelaajalle – vain Eero Markkanen on osunut useammin kuin kerran Veikkausliigassa.

FC Haka pääsee hyvät esitykset allaan tulevaan otteluun, mutta pelaajiston suhteen on pienoisia huolia.

– Muutama poissaolo tulee olemaan, mutta en ala nimiä sanomaan. Sen voi jokainen katsoa ennen peliä, Teemu Tainio toteaa salamyhkäisesti ottelun alla seuran sivuilla.

– Tässä on ollut vähän kaikenlaista, korona alkanut taas kiertämään joukkueessa ja ollut vähän säätämistä, mutta me ollaan valmiita huomenna, päävalmentaja toteaa luottavaisesti.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Kaivola Eero
4.ET Roth Matti

HIFK - FC Haka Bolt Arenalla lauantaina 9.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.